FILIPOVIĆ PROZVAO TOMAŠEVIĆA: ‘Ni pokojni gospodin Bandić nije proizvodio afere tom brzinom kao gospodin Tomašević’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nije trebalo proći puno vremena nakon što je nova zagrebačka gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem imenovala novo Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak, da se javi HDZ.

Između četiri imenovana člana Upravnog vijeća je i Tomislav Lauc, jedan od donatora gradonačelničke kampanje Tomislava Tomaševića.

“Ni pokojni gospodin Bandić nije proizvodio afere tom brzinom kao gospodin Tomašević. Netransparentnost, kršenje zakona i nepotizam su, nažalost, postali svakodnevica gospodina Tomaševića, a nakon tri afere u samo mjesec dana, svima je razvidno kako nema razlike u načinu upravljanja gradom između pokojnog gospodina Bandića i gospodina Tomaševića”, rekao je zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Davor Filipović iz HDZ-a, objavio je HRT.

Odgovorio je i Lauc te rekao kako je “donirao kampanji Tomislava Tomaševića jer vjeruje u program koji je predstavio”.


S druge strane, iz zagrebačke gradske uprave rekli su da su se prilikom imenovanja vodili isključivo javnim interesom.

“Nova gradska uprava (…) imenovala je u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak istaknute znanstvenike i stručnjake iz područja medicinske znanosti i upravljanja u zdravstvu, ali i upravnog prava, javne nabave i europskih fondova, kako bi Grad dao svu podršku potrebnu da se (…) realizira projekt centra translacijske medicine i unaprijedi zdravstvena skrb djece u Zagrebu i Hrvatskoj”, poručili su iz gradske uprave.

Komentari