Filip Zoričić preuzeo vlast u Puli, Miletić odlazi nakon 15 godina

Foto: IDS

Dosadašnji gradonačelnika Pule Boris Miletić predao je dužnost novoizabranom gradonačelniku Filipu Zoričiću.

Miletić je novoizabranom gradonačelniku Zoričiću predao dokumentaciju koja sadrži sve počete projekte, one u realizaciji i buduće projekte u pripremi, zatim stanje gradskih financija, broja djelatnika, izvještaj o poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu i suvlasništvu Grada Pule te javnih ustanova gdje je Grad Pula osnivač.

“Vjerujem da smo ovom dokumentacijom obuhvatili sva područja koja će novom gradonačelniku biti potrebna za prvi uvid o stanju, poslovanju i financijama sustava Grada Pule”, izjavio je dosadašnji pročelnik Ureda gradonačelnika Aleksandar Matić.

Zoričić je zahvalio dosadašnjem pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću na dugogodišnjem ustrajnom radu.


“Mi ćemo, kao nova uprava, nastaviti s dobrim projektima koji su početi. Vjerujem da ćemo biti kooperativni te raditi na dobrobit svih naših sugrađana”, rekao je novoizabrani gradonačelnik Filip Zoričić.

Miletić je zahvalio svom timu na suradnji i čestitao Zoričiću te ustvrdio da novi gradonačelnik danas ima puno bolju startnu poziciju nego on 2006.

“Što se tiče gradskih financija – više od 164 milijuna gradskog proračuna, javnih ustanova i trgovačkih društava stoji mu na raspolaganju, a samo u gradskome proračunu 45 milijuna kuna. Sjećam se svojih početaka kada su bili samo minusi, a ne plusevi”, istaknuo je.

Smatra da su u njegovom mandatu napravili puno za grad, a da će se novi gradonačelnik moći “pozabaviti ljepšim temama”, kao što je uređenje grada.

Podsjetio je da je 2006., kad je preuzeo dužnost gradonačelnika, grad plavio, da nije bilo kvalitetne kanalizacije i da su imali eksploziju plina.

Boris Miletić bio je gradonačelnik Pule punih 15 godina, stupio je na dužnost u lipnju 2006. i bio gradonačelnik do lipnja 2021. te će biti upamćen kao jedan od najdugovječnijih gradonačelnika u modernoj povijesti Pule. Osim toga, obavio je tri mandata dužnosti saborskog zastupnika, prenosi N1.

Komentari