FAKTOGRAFU NE ŠTIMAJU FAKTI Davor Nađi prozvao Faktograf zbog netočnih navoda

Zamjenik gradonačelnika Davor Nađi prozvao je portal Faktograf kako nisu ispravno naveli sve informacije vezane uz uvođenje varijabilnog dijela plaće službenika koji će ovisiti o ocjeni građana u Svetoj Nedelji. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“FAKTOGRAFU NE ŠTIMAJU FAKTI

Za početak, na nekoliko mjesta su krivo napisali ime grada i moje prezime, što je vrlo neozbiljno za nekog tko se predstavlja kao provjeravatelj točnosti informacija, no ajmo na ono što je bitno.

U tekstu sami navode da plaće možemo smanjiti kroz osnovicu ili koeficijente, što smo i naveli da ćemo napraviti. Potom sami navode da je moguće davati nagrade zaposlenicima, što ćemo mi i napraviti. I još navode da nagrade nije moguće isplaćivati kao redovito primanje, što kod nas neće biti slučaj.



Dakle, smanjenje plaće je ekvivalent manjem fiksnom dijelu plaće. Nagrada ovisna o ocjenama je ekvivalent varijabilnom dijelu plaće. A s obzirom da nikome nagrada nije garantirana u svakom kvartalu (niti da će je dobiti, niti u istom iznosu), to se ne može zvati stalnim dodatkom uz plaću.

Nadalje, zakon kaže kakav postupak internog ocjenjivanja treba biti na godišnjoj razini i to nećemo prestati provoditi. Također, pravilnik o nagrađivanju će biti vezan i na te ocijene tako da ćemo i tu biti usklađeni sa zakonom.

Što se pak tiče postotaka koje su navodili, nisu ni to prenijeli baš u potpunosti točno, ali ajde, barem je poruka približno ok.

I za kraj, da budemo do kraja fer, istina je da im nismo odgovorili na pitanja. Naime, ovaj tjedan nam je glasnogovornica bila na bolovanju, pa odgovor stiže početkom tjedna.

P.S. Prilažem slike svih grešaka, netočnih navoda ili nepotpunih informacija koje su provjeravatelji točnosti informacija napravili.”

 

Davor Nađi: Ljudima je dosta praznih priča i političkih floskula, ovaj put će prepoznati tko stvarno radi

Komentari