Evo zašto toplice mogu raditi, a kafići i teretane ne

Ilustracija Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Nacionalni stožer objasnio je zašto je dozvoljen rad toplicama i bazenima, a kafićima i teretanama ne. 

Krunoslac Capak je rekao kako se epidemiološki gledano radi se o različitim tipovima objekata po riziku prijenosa infekcije.

“Kad se uzme u obzir prisustvo klora u vodi i vlagu u zraku na bazenima, ti objekti po epidemiologiji nisu usporedivi. Nismo sretni sa slikama gužve, trebalo bi uputiti inspekcijske službe da upozore vlasnike da se drže propisanih mjera”, prenosi N1.

Davor Božinović navodi da kad se postavilo pitanje toplica, detektirao se problem i odonda taj objekt ne radi. Demantirao je informacije da se kafići i teretane neće otvoriti do 1. svibnja.



“To je netočno. Neka brojke nastave padati, ali ne možemo ništa reći unaprijed. Irska je u dva tjedna od epidemiološki najbolje države postala najgora. Zato molimo da budete oprezni. Ne treba tražiti skrivene poruke iza onoga što govorimo”.

U posljednja 24 sata zabilježena su 94 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2.551 Među njima je 1.288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 98 pacijenata. Preminulo je 27 osoba. Nacionalni stožer danas je održao press konferenciju.

Komentari