Evo zašto se sve tereti HDZ-ovac zbog kojeg je u Sabor stigao zahtjev za skidanjem imuniteta

gradonačelnik.hr

Evo za što se tereti HDZ-ovac zbog kojeg je u Sabor stigao zahtjev za skidanjem imuniteta. Riječ je o nelogičnostima s projektom dogradnje Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi vrijednim ukupno 12,7 milijuna kuna. 

Osim za HDZ-ova gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i SDP-ova gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića, mandatno-imunitetnom povjerenstvu Sabora stigao je, kako neslužbeno doznajemo, i zahtjev DORH-a za skidanje imuniteta Darku Puljašiću, požeškom gradonačelniku koji je u međuvremenu postao i saborski zastupnik.

I dok protiv njih istraga tek treba biti pokrenuta, Puljašić ima na snazi potvrđenu optužnicu tužiteljstva od 15. srpnja ove godine. Protiv Puljašića istragu je počela još u studenom 2018. godine. Riječ je o nelogičnostima s projektom dogradnje Osnovne škole Dobriše Cesarića u Požegi vrijednim ukupno 12,7 milijuna kuna. Ubrzo je otkriveno da je Grad za početak realizacije projekta uzeo novac Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova iako nikakvi radovi nisu obavljeni. Učinjeno je to, sumnja se, na osnovi ugovora što ga je Puljašić krivotvorio.

Nakon potvrđivanja optužnice krenut će i sudski postupak. Uz gradonačelnika optužnicom su obuhvaćeni i Grad Požega, te pročelnica Jasminka Vodinelić, direktor tvrtke L Projekt koja izvodi radove na školi i dvorani Josip Lukić, kao i Domagoj Stojaković iz Hrvatske komore inženjera građevinara koji je bio zadužen za nadzor.



Grad Požega optužen je na temelju Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela te tvrtke L Projekt. Slučaj zbog kojeg je optužen Puljašić mediji su otvorili još u veljači 2018. godine, a to nije bilo prvi put da se ime gradonačelnika Požege provlači kroz medije. Prvo je osuđen, pa oslobođen zbog zapošljavanja svojeg kuma u Domu zdravlja.

“Ne mogu ništa reći, uistinu je sve išlo po zakonu. Sud je donio pravomoćnu odluku, nije došlo ni do rasprave u tom slučaju. Bilo je sve u skladu sa zakonom”, tvrdio je Puljašić. Spominjalo ga se i po skandalu oko zapošljavanja u požeškom gradskom kazalištu, gdje od devetero zaposlenih nitko nije glumac, piše Jutarnji.hr 

Komentari