Evo za što točno u BiH terete hrvatske generale

Foto: MORH

Tužiteljstvo BiH poslalo je zamolnicu Republici Hrvatskoj za procesuiranje 14 zapovjednika u operaciji VRO Bljesak zbog navodnih ratnih zločina, a evo i što su izmislili.

Živi zapovjednici koje se tereti su u čudu, a neki su poručili kako su razočarani ovakvim postupcima iz BiH kojoj je Hrvatska puno pomogla.

Predsjednik Zoran Milanović potez je nazvao “sabotažom” i “trovanjem odnosa”, dok premijer Andrej Plenković i Mostov Božo Petrov optužnice uopće nisu doveli u politički kontekst.

Neselektivno granatiranje civilnih ciljeva



Kako doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Josipa Krajinović, prije 15 godina u Banja Luci donesen je izvještaj protiv 14 ratnih zapovjednika Bljeska.

Tužiteljstvo BiH ih sad tereti da su sudjelovali u izdavanju naredbi za neselektivno granatiranje i artiljerijsko djelovanje s područja pod kontrolom HV-a po civilnim ciljevima i nebranjenim mjestima Bosanske Gradiške i Kozarske Dubice te da je ubijeno više civila.

Podjsetimo, riječ je o operaciji koja je u potpunosti vođena na području Republike Hrvatske, a hrvatski zapovjednici upozoravaju kako je upravo s područja BiH izvršena agresija na Republiku Hrvatsku, a bosanski Srbi čak su i za vrijeme VRO Bljesak preko Save topnički pomagali snage tzv. RSK.

Komentari