Evo tko može računati na radno mjesto na Pantovčaku ako pobijedi Milanović

Boris Kovacev / CROPIX

Pobijedi li Zoran Milanović 5. siječnja 2020. na izborima za predsjednika Republike, za očekivati je da će barem dio svog pobjedničkog tima iz kampanje preseliti u Ured predsjednika na Pantovčak.

Iako o tome ne žele još govoriti u stožeru predsjedničkog kandidata SDP-a i još 12 lijevo-centrističkih stranaka, jer izbore prvo treba dobiti, svi dosadašnji predsjednici nakon što su osvojili mandat za dobro odrađenu kampanju nagradili su ljude iz svog stožera s funkcijom na Pantovčak, navodi Jutarnji list.

Tako će i Milanović sasvim sigurno, postane li predsjednik Republike, sa sobom na Pantovčak pozvati sadašnjeg glasnogovornika kampanje Nikolu Jelića. Jelić je bivši dugogodišnji politički novinar koji je iz medija prešao u Banske dvore za vrijeme Vlade Zorana Milanovića, gdje je do kraja mandata bio glasnogovornik.

Nova lica

Nakon toga, bio je savjetnik u jednoj PR tvrtki, a kada se Milanović odlučio kandidirati na izborima za predsjednika Republike, zvao je Jelića da mu bude glasnogovornik kampanje. Tom bi logikom Jelić mogao nakon izbora, pobijedi li Milanović, biti glasnogovornik Ureda predsjednika.



Šef Milanovićeve kampanje, bivši ministar pravosuđa u SDP-ovoj Vladi, Orsat Miljenić, govore nam izvori, mogao bi dobiti funkciju na Pantovčaku, možda kao predstojnik Ureda, ali to nije sigurno jer o mogućoj Milanovićevoj ponudi tek mora on sam odlučiti.

Dio mladih stručnjaka koji sada rade u Milanovićevoj kampanji, kao što su Ivana Pušonjić i Bartol Šimunić, kažu nam izvori, vjerojatno mogu računati da će raditi neke poslove i na Pantovčaku, postane li Zoran Milanović predsjednik države.

Komentari