Evo što saborski zastupnici i bivši kolege kažu na snimku u kojoj se Bernardić druži s braniteljima uz taktove Thompsonovih ‘Čavoglava’

Snimka na kojoj se predsjednik SDP-a Davor Bernardić prošle godine na manifestaciji ‘Vugrovečko Miholje’ druži s braniteljima, dok se u pozadini se čuje Thompsonova pjesma Čavoglave proširila se društvenim mrežama.

S obzirom kako upravo od SDP-a dolazi osuda na sporni pozdrav ‘ZDS’, u javnosti se postavlja pitanje političkog licmjerja predsjednika SDP-a, koji s jedne strane osuđuje i pjesmu i pozdrav i izvođača pjesme, dok s druge strane se nalazi u okruženju u kojemu upravo to troje dominira i ne izgleda kao netko tko ima potrebu se maknuti, odnosno ograditi. Spornu snimku za portal Otvoreno komentirali su Bojan Glavašević, Milorad Batinić i Mirela Holy.

Bojan Glavašević, koji na izbore izlazi s Lijevo-zelenom koalicijom predvođenom platformom Možemo!, nije htio komentirati predmetnu snimku, kao niti Bernardića pojedinačno, već je poručio kako je sve rekao u onom trenutku kada je komentirao Bernardićevu rođendanku čestitku Velimiru Bujancu.

“Ne bi htio komentirat snimku, jer mislim kako je tu sve jasno. Jasan je moj stav prema tome, a Davora Bernardića nemam potrebu opet komentirati pojedinačno, meni Bernarić nije niti iznenađenje niti tema. No ako nekoga zanima kakav je moj komentar, neka se prisjeti kakav je bio moj komentar kada je Bujancu čestitao rođendan”, rekao je Glavašević



Glavašević je tada na Twitteru komentirao:

“Žao mi je što je Davor dao prednost kurtoaziji nad sadržajem. Velimir Bujanec predstavlja sve protiv čega se SDP uvijek borio”, napisao je tada Glavašević, a taj stav kako je rekao ima i danas.

Milorad Batinić iz HNS-a izražava čuđenje da se Davor Bernardić našao u takvoj situaciji, nakon što javno izražava potpuno jedan drugi stav.

“Pomalo čudno za nekoga tko glasno iznosi jedan stav o tome, da se praktično nađe u toj pozicije iz koje se može isčitati nešto drugo. Jel to slučajno ili ne, to mi je teško suditi. No moj stav što se tiče samog pozdrava ‘ZDS’ je jasan, ne samo da nije u skladu s Ustavom Republike Hravatske, već nije u skladu sa svim civilizicijskim standardima moderne Hravtske države”, komentirao je Batinić

Mirela Holy (ORaH), nije htjela komentirati snimku, jer ju nije niti vidjela, no ponovila je svoj osobni stav o pjesmi i pozdravu ‘ZDS’, koji je kako kaže apsolutno negativan.

“Snimku nisam vidjela tako da ne mogu komentirati niti samu snimku, niti njegovu reakciju, ako je reakcije bilo. Moj stav oko pjesme i tog, slogana ili pozdrava je apsolutno negativan i mislim kako je sramotna odluka Visokog prekršajnog suda”, rekla je Holy.

Pokušali smo za komentar videa kontaktirati i Davora Bernardića i SDP-ove odnose s javnošću, ali nisu nam odgovorili do objave ovog teksta.

(VIDEO) Davor Bernardić na skupu slušao ‘Bojnu Čavoglave’. Tada mu nije smetao ‘ZDS’?

Komentari