Evo pod kakvim će uvjetima raditi teretane i kako će se izdavati kava za van

Kava za van/Sasa Miljevic/PIXSELL

Svi ugostiteljski objekti, uključujući kafiće, od ponedjeljka će moći posluživati hranu i piće za van, ali ispred njih neće smjeti biti više od 25 ljudi, otvaraju se teretane i fitness centri uz vjerojatno strože epidemiološke mjere, s radom ponovno uživo započinju i škole za strane jezike i radionice za djecu, bit će dozvoljen i rad casina, kladionica i automat-klubova, ali uz nove, strože mjere i ograničenje konzumacije pića.

Objavio je to u četvrtak premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade, uz napomenu kako će iduće prolazno vrijeme biti 1. ožujka, kada je moguće daljnje popuštanje mjera, ali i zaoštravanje ako se pogorša epidemiološka situacija.

U ovom valu popuštanja nije bilo za sportske centre, plesne škole, dječje igraonice, nije dopušten rad sajmovima, zabrana rada ostaje i dalje za noćne klubove i svadbe, a na snazi je i mjera ograničavanja okupljanja od 25 ljudi.

Točni epidemiološki okviri još se pišu, a bit će predstavljeni u petak na konferenciji za medije Stožera. Kako doznaje Jutarnji list, moguće je da će se za teretane propisati stroža mjera od one koju su imali prije lockdowna, odnosno da će se umjesto dotadašnjih 10 metara četvornih po vježbaču, propisati 20, u tom slučaju vjerojatno će se vježbati bez maski.



Velik izazov predstavljaju casina, gdje sigurno neće biti posluživanja pića, vjerojatno će njihovo uobičajeno radno vrijeme od 0 do 24 biti skraćeno, a maske će biti obvezne cijelo vrijeme boravka.

Komentari