Evo koliku će plaću u HC-u primati Goran Marić; Butković: Ispunjavao je sve uvjete

Goran Marić. photo. Davorin Visnjic/PIXSELL

Da je bivši ministar nedavno postao savjetnik Uprave u Hrvatskim cestama, otkrio je portal Index, koji je objavio da će Marić raditi u Zagrebu, na neodređeno vrijeme, te da mu je probni rok tri mjeseca. Objavili su i da to radno mjesto, za koje je u kolovozu proveden natječaj, dosad nije postojalo.Prijavilo se šestero kandidata, troje je zadovoljilo formalne uvjete te su pozvani u drugi krug, ali se tom pozivu, navode, odazvao samo Goran Marić.

Puno rječitiji o Marićevu novom zaposlenju jučer nije bio ni ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, u čijoj su nadležnosti i Hrvatske ceste.

“Postojala je potreba za tim radnim mjestom i raspisan je javni natječaj na koji se Goran Marić javio. Prema informacijama koje imam, Marić je ispunjavao sve uvjete, doktor je znanosti, ima veliko radno iskustvo”, rekao je Butković.

Iz Hrvatskih cesta su, pak, malo detaljnije komentirali angažman bivšega ministra.



“Goran Marić odabran je u javno objavljenom natječaju za zapošljavanje, nakon što je zadovoljio formalne uvjete natječaja, kao prikladan kandidat na temelju vrednovanja svih relevantnih elemenata provedenog, složenog selekcijskog postupka, dakle, rezultata pismenog ispita i strukturiranog intervjua, motivacije, znanja i kompetencija”, navela je glasnogovornica HC-a Tamara Pajić i dodala da su stručne kvalifikacije utvrđene kroz niz testiranja koje se provode, kao i pri svakom drugom zapošljavanju.

Odgovarajući na pitanje o opisu budućeg Marićeva posla, naveli su: “Za posao savjetnika, sukladno Katalogu radnih mjesta, traže se, između ostalog, stručna i integrirana znanja funkcionalnog područja: razvijanje strategije i davanje projekcija vezano za stručno područje, savjetuje o razvojnim projektima u funkcionalnom području ili potrebnim istraživanjima i investicijama, usklađuje zakonske zahtjeve i zahtjeve nadležnih tijela i zahtjeve Uprave Društva u stručnom području na način optimalan za Društvo… Temeljem svega navedenog, posao bi obuhvaćao područje korporativnog upravljanja, praćenja ključnih pokazatelja izvedbe te upravljanja imovinom.”

Iz te državne tvrtke Indexu nisu htjeli odgovoriti koliku bi plaću Marić trebao imati te su poručili da je “plaća propisana internim aktima Društva, te predstavlja tajni podatak, ali neće biti ni veća, ni manja nego što bi bila za drugu osobu koja bi radila na istom radnom mjestu”. Prema nekim neslužbenim informacijama iz HC-a, Marićeva savjetnička plaća navodno bi mogla biti oko 10.000 kuna jer predsjednik Uprave ima oko 17.000, piše Jutarnji list.

Komentari