Evo koliku božićnicu će dobiti neki radnici, a koliko daju HEP, trgovački lanci, banke…

Ilustracija

Božično razdoblje u vrijeme pandemije koronavirusa zaista je neobičan prizor. Osim straha od zaraze, raste i zabrinutost oko financijske situacije, s obzirom na to da je mnogima zbog strogih mjera onemogućen rad.

Ipak, oni koji još uvijek odlaze na posao, nadu vide u isplati božićnica, a Slobodna Dalmacija je istražila o kolikim je iznosima riječ u pojedinim tvrtkama.

Prema analizi pokazalo se da su božićnice najsigurnije u trgovačkim lancima, prehrambenoj industriji, bankarstvu te državnim i javnim službama.

Evo kratkog pregleda

Tommy svojim zaposlenicima isplaćuje do 1500 kuna, ovisno o duljini radnog staža. Djelatnici Konzuma dobit će 1500 kuna, kao i djelatnici Podravke, dok Spar daje 1600 kuna božićnice. Kaufland djelatnicima na nerukovodećim mjestima daje poklon karticu s 1800 kuna, božićni poklon-paket i 200 kuna za svako dijete prijavljeno na poreznoj kartici.



Dm svoje djelatnike nagrađuje stimulacijom u visini prosječne mjesečne plaće pojedinog djelatnika.

HT daje 1200 kuna božićnice, RBA 1500 kuna, a Erste banka 1000 kuna, ali uz to daje dodatnih 1800 kuna u Erste zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond. Djelatnici OTP banke kao božićnicu dobivaju 13. plaću. Prema Kolektivnom ugovoru, djelatnici HEP-a dobit će 2300 kuna kao nagradu za radne rezultate.

Komentari