Evo kako je ministar zdravstva sam sebi uskočio u usta

”Centar za translacijsku medicinu u maloj bolnici koja je do jučer bila specijalizirana bolnica promašen je projekt”, konstatirao je ovih dana ministar komentirajući europski projekt koji je Europska komisija odobrila Dječjoj bolnici Srebrenjak.

Međutim, 2017. godine ne samo da je dao potporu, već i suglasnost koju je definirao i pismom potpore Stručnom timu za transplatacijsku medicinu unutar kojega je izrazio uvjerenje da će provedba CCTM-a doprinijeti kvaliteti i učinkovitosti zdravstvenog sustava, a taj projekt, prema njegovoj tadašnjoj tezi uklapao se i u nacionalnu strategiju zdravstvene zaštite djece.

No, Kujundžić iz 2019. godine hvali se kako je osobno intervenirao pri Europskoj komisiji kako bi se presumjerilo odobrenih 60 milijuna eura na drugi projekt i u toj intervenciji ne vidi ništa sporno.

Podsjetimo, Milan Kujundžić dobar je prijatelj Milana Bandića kojem se rado odaziva na gradske fešte i privatne proslave rođendana.



Kujundžić je nedavno na HRT u izvrijeđao bolnicu Srebrnjak nazvavši je premalom i nesposobnom za provedbu projekta za koji je dobila novac Europske komisije. Podsjetimo, u isto vrijeme ministar zdravstva nije htio objelodaniti inspekcijski nalaz ministarstva zdravstva koji je usljedio nakon što je Grad Zagreb podnio kaznenu prijavu protiv djelatnika bolnice za nadrilječništvo nakon iznenadne smjene ravnatelja dr. Bore Nogala.

Naime dr. Nogalo formalno je smijenjen na osnovu rješenja Gradskog kontrolnog ureda, koje je utvrdilo nezakonitosti u zapošljavanju liječnika. Nogalo odbacuje sve optužbe, a za svoju smjenu proziva predsjednicu Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Anu Stavljenić Rukavinu i tvrdi da je odlučila u ime interesne skupine koju zastupa pokrenuti postupak razrješenja njegove dužnosti prije isteka mandata.

 

Komentari