Europska komisija oglasila se o Dubravki Šuici: Ona snažno podupire neovisnost medija i slobodu izražavanja

Screenshot

Potpredsjednica EK Dubravka Šuica snažno podupire neovisnost medija i slobodu izražavanja, te ni na koji način i nikada nije utjecala da se ne emitira neki program na Dubrovačkoj televiziji, izjavio je u utorak glasnogovornik Komisije Eric Mamer.

“Ono što mogu reći jest da potpredsjednica Šuica snažno izražava i potvrđuje punu potporu neovisnosti medija i slobodi izražavanja i informiranja. Također ističe da je Dubrovačka televizija pokrenuta u vrijeme dok je ona bila gradonačelnica Dubrovnika, da podupire njezin rad i da ni na koji način i nikada nije utjecala da se neki televizijski program ne emitira. Ona snažno odbacuje takve navode”, rekao je Mamer.

Mamer je odgovorio na konferenciji za novinare putem video-veze na pitanje dopisnika Večernjeg lista, koji je tražio stajalište Komisije o događaju od prošle subote kada je Šuica nazvala i uključila se u kontakt emisiju “Glas naroda” nakon što je jedan gledatelj, komentirajući hrvatske političare, postavio i pitanje o podrijetlu njene imovine.

Voditelja emisije Paska Tomaša prozvala je za neprofesionalnost jer nije reagirao na izjave gledatelja o njenoj imovini, koje su, rekla je, ‘neistine i dezinformacije’.

Na traženje voditelja da kaže istinu i demantira navode gledatelja, Šuica je rekla kako postoje institucije države i ‘one su te koje znaju’.

“Ne bih željela ulaziti ni u kakvu debatu. Ja samo na neki način komuniciram s vama htijući vam ukazati na neprofesionalnost u odnosu na slušatelja koji, naravno, ima pravo na svoje stajalište, ali i ja imam pravo na svoju obranu i imam pravo vas upozoriti da to nije bilo korektno“, istaknula je Šuica.

Nakon toga, neki su portali objavili da je ta emisija ukinuta.

Voditelj Dubrovačke televizije Pasko Tomaš izjavio je u ponedjeljak kako nije točna informacija da mu je ukinuta emisije “Glas naroda” u koju se u subotu javila Šuica, već da se radi o tome da je uzeo slobodne dane.

Emisija u koju se javila Šuica nije ukinuta, oglasio se voditelj

Komentari