Trump uvrijeđen odlazi iz Londona

Bijela kuća

Američki predsjednik Donald Trump otkazao je u srijedu svoju završnu konferenciju za novinare na summitu NATO-a kod Londona, nakon što su se drugi čelnici smijali njegovim dugim improviziranim razgovorima s novinarima dan ranije, te je ocijenio da je kanadski premijer Justin Trudeau “dvoličan”, prenose agencije.

“Kada se završe današnji sastanci, vratit ću se u Washington. Nećemo održati konferenciju za novinare na zatvaranju sastanka NATO-a jer smo ih imali puno u protekla dva dana”, objavio je Trump na Twitteru, prenosi dpa.

Trump je također za kanadskog premijera Justina Trudeaua kazao da je “dvoličan”, nakon njegovih izjava dan prije.

Trudeau je snimljen na prijemu za čelnike NATO-a u Buckinghamskoj palači u utorak navečer kako kolegama govori da su američki dužnosnici bili iznenađeni Trumpovim nastupom na ranijoj novinskoj konferenciji.



Razgovor Trudeaua, britanskog premijera Borisa Johnsona, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i nizozemskog premijera Marka Ruttea snimile su video kamere.

Trudeau je, po snimci, kazao da je “njegova (Trumpova) ekipa ‘zinula'”.

Trump je u srijedu komentirao da je Trudeau “dvoličan”, sugeriravši da je kanadski premijer bio uzrujan jer mu je prigovorio što nije ispunio cilj izdvajanja za obranu od 2 posto BDP-a.

“On ne plaća 2 posto, a trebao bi plaćati 2 posto”, rekao je. “Kanada ima novca”, ustvrdio je, prenosi Reuters.

Trudeau je u srijedu objašnjavao novinarima da je po njemu Trumpov tim ‘zinuo’ zbog najave američkog predsjednika o mjestu održavanja sljedećeg samita G7 u Camp Davidu a ne zbog duljine njegovih press konferencija.

Britanski premijer Boris Johnson u srijedu je odbacio sugestije da snimka njegova razgovora s drugim svjetskim čelnicima znači da ne poštuje američkog predsjednika.

Takva sugestija “potpuna je besmislica”, rekao je Johnson.

Komentari