Nove optužbe protiv Epsteina: Najmlađe žrtve imale 12 godina

Flickr

Tužiteljica na Djevičanskim otocima zatražila je u srijedu oduzimanje imovine pokojnog financijera Jeffreya Epsteina, kojega optužuje da je na tom arhipelagu seksualno zlostavljao maloljetnice sve do 2019., među kojima i 12-ogodišnje djevojčice.

Nakon što je u srpnju 2019. savezni tužitelj na Manhattanu podigao optužnicu protiv njega za seksualno zlostavljanje, Epstein se objesio u zatvoru u New Yorku 10. kolovoza.

U tužbi koju je podnijela tužiteljica Djevičanskih otoka Denise George traži se oduzimanje imovine milijardera Epsteina, koji je imao dva privatna otoka u arhipelagu Djevičanskih otoka – Little St. James i Great St. James (Mali sv. Jakov i Veliki sv. Jakov).

Taj novi potez pravosuđa je važan jer Epstein dosad nikada nije bio optužen za kaznena djela nakon 2005.



Tužba pokriva razdoblje od 2001. do 2019.

Denise George izjavila je na tiskovnoj konferenciji u srijedu da je naredila istragu o Jeffreyu Epsteinu nedugo nakon što je preuzela dužnost u svibnju 2019.

Po njezinim riječima, istraga je pokazala da je financijer organizirao “veliku mrežu trgovine ljudima i seksualnog zlostavljanja mladih žena i maloljetnica ovdje, na Djevičanskim otocima”.

Najmlađe žrtve bile su u dobi od 12 godina, rekla je tužiteljica

Komentari