Mladić s 30 uboda nožem ubio ženu jer je čuo glasove, ali ne ide u zatvor

Općinski sud u švicarskom gradu Aarau proglasio je 29-godišnjeg Hrvata Davora krivim za ubojstvo, ali neće u zatvor.

Sud mu je, naime, odredio bolničko liječenje u ustanovi zatvorenog tipa. Presuda je utemeljena na psihijatrijskom izvješću u kojem je navedeno da mu je dijagnosticirana paranoidna shizofrenija. Utvrđeno je i da je u vrijeme ubojstva bio pod utjecajem alkohola i kokaina.

Presuda mladom Hrvatu zbog ubojstva 66-godišnje Hildegard Enz Rivola izrečena je prije dva dana, a zbog toga što ne mora u zatvor, Švicarska je javnost bijesna.

Naime, 17. siječnja 2019. godine je 66-godišnjakinja pronađena u lokvi krvi na svom kućnom pragu u gradu Aarau. Susjedi su čuli kako zapomaže i požurili joj pomoći, no nedugo nakon što je prevezena u bolnicu je preminula. Davor ju je nožem izbo više od 30 puta.



Manje od mjesec dana nakon ubojstva, policija je uhitila 28-godišnjaka hrvatskog podrijetla, a kod njega je pronađeno i oružje. Na početku je sve negirao, no naposlijetku je priznao ubojstvo.

Prema psihijatrijskom izvješću je bio neubrojiv, a doznalo se i za njegovu zlouporabu droge i alkohola. Prije ubojstva je navodno konzumirao kokain, marihuanu i alkohol.

Utvrđeno je da ubojica i žrtva nisu bili ni u kakvom osobnom odnosu.

Sudski vještaci ne vjeruju da je ubojstvo planirao. Smatraju da je zbog svoje dijagnoze čuo glasove zbog kojih je mislio da može sve, da je iznad zakona, te da su svi ljudi oko njega zapravo roboti, prenosi RTL.

Komentari