Maskirani mladić izveo napad nožem u moskovskoj crkvi, dvoje ranjenih

Muškarac je uhićen u nedjelju u Moskvi pošto je nožem izbo dvije osobe u pravoslavnoj crkvi jugoistočno od ruske prijestolnice, priopćile su vlasti koje isključuju mogućnost terorizma.

“Policija je uhitila 26-godišnjaka koji živi u Lipeckoj oblasti, južno od Moskve. On je 16. veljače tijekom jutra ušao u crkvu u Bakunjinskoj ulici i nožem ranio dvije osobe”, rekla je glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova Irina Volka, prenose ruske novinske agencije.

Ranjenici su upućeni u medicinske ustanove radi liječenja, dodala je. Otvorena je istraga za “huliganstvo” i za “nasilje”, rekla je nešto kasnije za javnu agenciju TASS.

Kako javlja televizijska mreža Ren-TV, muškarac je upao u crkvu tijekom liturgije a svladali su ga vjernici koji su ga zadržali do dolaska policije.



Kiril Sladkoov, svećenik u crkvi gdje se dogodio napad, rekao je da je napadač nosio naočale, skijašku masku, gumene rukavice i slušalice s kojima je slušao glazbu.

“Pošli smo prema njemu da vidimo što se događa i da ga mirno izvedemo. U tom trenutku je izvukao nož i njime ubo mog suradnika. Nakon toga su ga vjernici pokušali spriječiti, a on je dvaput udario drugog kolegu”, izjavio je za Ren-TV.

U Rusiji se zadnjih godina dogodio manji broj napada nožem nasred ulice, a za neke je odgovornost preuzela skupina Islamska država (IS). Vlasti ipak službeno nisu vodile istragu za terorizam.

Komentari