Erdogan stigao u Srbiju, Vučić ga dočekao u zračnoj luci: Dobro došao, dragi prijatelju

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je u utorak navečer u posjet Srbiji, gdje će se u srijedu susresti s predsjednikom Aleksandrom Vučićem koji ga je dočekao u zračnoj luci, izrazivši dobrodošlicu “dragom prijatelju”, javljaju srbijanski mediji.

Na aerodromu “Nikola Tesla” Erdogana, njegovu suprugu i tursku delegaciju dočekao je osobno Vučić. Erdogan i Vučić sastaju se u srijedu, a u okviru posjeta bit će potpisano i nekoliko sporazuma o suradnji.

Turski predsjednik i njegov domaćin trebali bi potom otvoriti Srpsko-turski poslovni forum.

Vučić je na Instagramu objavio poruku dobrodošlice predsjedniku Turske. “Dobro došli u Srbiju, dragi prijatelju! Veselim se našem ponovnom susretu i još jednoj potvrdi prijateljstva između Srbije i Turske”, poručio je Vučić.Erdogan je u Beograd doputovao u sklopu trodnevne posjete regiji.

Prije Beograda boravio je u Sarajevu, a potom dolazi u Hrvatsku gdje će nazočiti svečanom otvaranju nove džamije i Islamskog centra u Sisku. Islamski centar otvara se u četvrtak svečanom ceremonijom na koju stiže hrvatski državni vrh, turska delegacija predvođena Erdoganom te niz diplomata i visokih uzvanika.

 

Komentari