Epidemiološke mjere se produljuju do 31. srpnja? Ali uz dvije male izmjene, evo koje…

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Aktualne epidemiološke mjere koje je propisao Nacionalni stožer ističu u ponoć. Navodno se sve mjere produljuju za još 15 dana uz dvije manje izmjene.

Promjene su u Odluci o izmjeni i dopunama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere, dok se Odluka o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima, Odluka o izmjeni Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti Covid-19 i Odluka o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH samo produljuju do 31. srpnja.

Jedna promjena odnosi se na uvođenje Covid-potvrda za autoškole, a drugom se definira kakve mjere mogu biti propisane za profesionalne umjetničke izvedbe i programe.

Prema toj novoj odluci Stožera, autoškole mogu teorijski dio i satove vožnje održavati bez ograničenja, ako polaznici, predavači i instruktori posjeduju EU digitalne Covid-potvrde.To znači da će oni s Covid-potvrdama moći uživo slušati teorijski dio, ne samo online. Na satovima vožnje više neće morati nositi maske niti će imati druga epidemiološka ograničenja.

Odluke koje vrijede na nacionalnoj razini

Stožer definira da se za profesionalne umjetničke izvedbe i programi, kinoprojekcije i izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima primjenjuju odluke koje vrijede na nacionalnoj razini.

“(…) za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kinoprojekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima ne mogu se propisivati strože epidemiološke mjere od mjera propisanih ovom Odlukom. Ako je posebnom odlukom za područje pojedine jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kinoprojekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima određena stroža epidemiološka mjera od mjera propisanih ovom Odlukom, primjenjuje se ova Odluka”, piše u izmjenama i dopunama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama koja vrijedi od ponoći do 31. srpnja.

Kako će se Stožer postaviti prema britanskim turistima koji dolaze u Hrvatsku?!

Komentari