NACIONALNI STOŽER OBJAVIO Imamo 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Nema preminulih.

Cropix

U protekla 24 sata zabilježeno je 58 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 633.

Među njima je 111 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.

Nema preminulih.

U Koprivničko-križevačkoj nema zaraženih

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije objavio je da je svih 30 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata negativno.



Koprivničko-križevačka županija deseti je dan zaredom bez novih slučajeva bolesti covid-19. Na kućnom liječenju su još dva pacijenta s aktivnim pozitivitetom na koronavirus, u samoizolaciji je trenutno sedam osoba, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučajeva oboljenja.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas 15 novooboljelih osoba

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 15 novooboljelih osoba (IZ Splita 3 osobe, iz Makarske 2 osobe, iz Sinja 1 osoba, iz Solina 1 osoba, iz Omiša 1 osoba, iz Trilja 1 osoba, iz Baške Vode 1 osoba, iz Dugog Rata 1 osoba, iz Hrvaca 2 osobe, iz Zmijavaca 1 osoba i iz Prgometa 1 osoba).

Od ukupno 15 novooboljelih osoba njih 3 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 12 osoba epidemiološki obrađuje. Uz 15 novooboljelih pozitivne na covid infekciju su i 2 osobe s područja grada Zagreba.

451 osoba nalazi se u samoizolaciji. 15 osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC-u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

Na području Zadarske jedna novooboljela

Nema novooboljelih od koronavirusa na području Zadarske županije. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 107 uzoraka. Na covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su četiri pacijenta, a u samoizolaciji je 127 osoba.

Na području Ličko-senjske jedna novooboljela

Na području Ličko-senjske županije od jučer je jedna novooboljela osoba s područja Novalje. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

Ukupno je u županiji od covida-19 oboljela 31 osoba, jedan je aktivan slučaj, 29 osoba izliječeno, a jedna  je osoba preminula. Testirano je sedam osoba.

U Zagrebačkoj jedna oboljela

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas do 11 sati evidentirana je 251 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj osobi više. Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 33 slučaja. Dosad je izliječeno 207 osoba, a 11 ih je preminulo.

Tri su novooboljele osobe u Karlovačkoj županiji

Testirano je 67 osoba i to 63 u OB Karlovac i četiri u OB Ogulin.

Radi se o dva mlađa muškarca iz Karlovca te jednoj starijoj ženskoj osobi s područja općine Vojnić. Izvori zaraze zasad su nepoznati, radi se epidemiološka obrada. Kontakti oboljelih osoba stavljeni su u samoizolaciju.
Ukupan broj oboljelih osoba u županiji je 101. Hospitalizirana je jedna osoba. Pod mjerom samoizolacije nalaze se 53 osobe.

Inspekcia CZ je tijekom jučerašnjeg dana obavila 9 nadzora na području grada Karovca: 2 trgovačka centra, 1 banka, 2 zdravstvene ustanove, 2 trgovine, 2 javno-pravne ustanove. Tijekom nadzora nisu zapaženi nedostaci ili nepoštivanje zadanih mjera.

Na području Brodsko-posavske županije jedan novi slučaj zaraze

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 167 dok je broj aktivnih slučajeva i dalje 14. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području županije i dalje je 69.

U Vukovarsko-srijemskoj 11 novih slučajeva

Vukovarsko-srijemskoj županiji od jučer je zabilježeno 11 novih slučajeva koronavirusa.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 459, od kojih je 261 osoba izliječena, a pet osoba je preminulo.

Trenutačno je u županiji devet osoba hospitalizirano zbog covid-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 90 osoba, a ukupno testiranih dosad na području županije je 5878.

U samoizolaciji na području županije je 508 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na covid-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 6 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 24 radnika (4 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 9 drugih zdravstvenih radnika i 3 nezdravstvena radnika).

U Varaždinskoj nema novih slučajeva

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testiran je 51 uzorak i svi su negativni.

Tri osobe su se oporavile, aktivnih slučajeva zaraze je osam. Dvije osobe se nalaze na liječenju u Općoj bolnici u Varaždinu, a njih šestero je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Pod mjerom samoizolacije vodi se 26 osoba, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

U Primorsko-goranskoj dva nova slučaja

Primorsko-goranskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze, a riječ je o kontaktima prethodno zaraženih osoba.

U Istarskoj nema novozaraženih

Od jučer je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 161 uzoraka briseva na covid-19. Svi su negativni, nema novozaraženih.

Izliječeno je 12 osoba, a aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom je 59.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 121 osoba.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novozaražena osoba

Za četiri osobe nalazi se još očekuju. Novooboljela osoba kontakt je osobe kojoj je već ranije potvrđen koronavirus i bila joj je određena samoizolacija.

Na području županije jedna osoba se oporavila i skinuta je s evidencije oboljelih tako da je trenutno u našoj županiji 18 osoba zaraženih koronavirusom. U samoizolaciji su 54 osobe.

Pet novozaraženih u Zagrebu

Pet novih koronavirusom zaraženih osoba bilježi u srijedu Grad Zagreba, dok je za 13 osoba određena mjera samoizolacije.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“ priopćili su da su u protekla 24 sata proveli 368 testiranja na virus SARS-CoV-2.

U Gradu Zagrebu zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze, a posljedično tome, za 13 osoba određena je mjera samoizolacije.

Više pročitajte OVDJE.

Osam novooboljelih u Osječko-baranjskoj

U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije testirano je 184 uzoraka od kojih su osam bili pozitivni na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su s područja Đakova, tri s područja Osijeka, a jedna Belog Manastira.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 28 pacijenata, od kojih se jedan nalazi na respiratoru.

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 16 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 214 osoba.

Komentari