Danas 262 nova slučaja; U Splitsko-dalmatinskoj 99, Zagrebu 63….

Cropix

Od jučer u 12.15 do danas u 7.45 sati zabilježena su 262 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2727. Među njima je 229 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. Jedna je osoba preminula.

Od jučer u 12.15 do danas u 7.45 sati zabilježena su 262 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2727. Među njima je 229 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. Jedna je osoba preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 10123 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 184 preminulo, 7212 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 8879 osoba.

Do danas je ukupno testirano 166 638 osoba, od toga je od jučer u 12.15 do danas u 7.45 sati provedeno 922 testiranja.

U Splitsko-dalmatinskoj 99 novih slučajeva

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 639 obrađenih testova danas je 99 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 50, Hvara 1, Imotskog 4, Kaštela 7, Makarske 1, Omiša 1, Sinja 8, Solina 5, Trogira 2, Vrgorca 1, Dugog Rata 3, Hrvaca 1, Podbablja 2, Podstrane 4, Postira 1, Prološca 1, Pučišća 1, Runovića 1, Šestanovca 1 i Zmijavaca 2.

U Karlovačkoj dva nova slučaja

Karlovačkoj županiji od ukupno pristigla 66 nalaza, kod dvije je osobe utvrđena zaraza koronavirusom. Riječ je o jednoj mlađoj ženskoj i jednoj mlađoj muškoj osobi, obje sa područja Karlovca.

Ukupno su dosad na području županije oboljelo 173 osoba. U samoizolaciji se nalazi 130 osoba.

U Šibensko-kninskoj 21 novi slučaj

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 21 osoba je pozitivna na koronavirus; četiri osobe iz Šibenika, pet iz Vodica, sedam iz Knina, tri iz Drniša, jedna iz Bilica i jedna osoba koja boravi u Pirovcu, a prebivalište joj je u drugoj županiji.

Riječ je o osobama mlađe, srednje i starije životne dobi. Većina njih su kontakti već poznate oboljele osobe dok su neki izloženi infekciji na svadbenim svečanostima u drugoj županiji.

U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 134 aktivna slučaja oboljenja od covid-19 infekcije, od kojih se 6 osoba liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 532 osobe i svi su kontakti oboljelih.

U Koprivničko-križevačkoj tri nova slučaja 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio je kako su pristigli nalazi testiranih osoba s područja Županije, te su zabilježene tri novooboljele osobe. S današnjim rezultatima na području Županije aktivna su 29 slučaja oboljelih, dok se od početka epidemije bilježi ukupno 141 osoba.

Riječ je o osobama s đurđevačkog, koprivničkog i križevačkog područja, koje su bile kontakti ranije zaraženih osoba. U tijeku je daljnja epidemiološka obrada, a jedna je osoba hospitalizirana na infektološkom odjelu OB Koprivnica.

U Varaždinskoj četiri nova slučaja

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. Kod jedne osobe se radi o bliskom kontaktu prethodno zaražene osobe, koja se primarno zarazila na svadbenoj svečanosti, jedna osoba je ostvarila svoju izloženost na ljetovanju, jedna na radnom mjestu, a kod jednog slučaja za sada nije detektiran potencijalni izvor zaraze no epidemiološka obrada je još u tijeku.

Sve novozaražene osobe su mlađe životne dobi s blažom kliničkom slikom i liječit će se kod kuće. Aktivnih slučaja je 62. Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno sedam osoba od kojih šestero u Općoj bolnici Varaždin, a jedna osoba u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

Činjenica da je od svadbene svečanosti na području Ivanca prošlo 14 dana dovela je i do otpuštanja određenog broja ljudi iz samoizolacije tako da je trenutno u mjeri samoizolacije 200 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih.

U Zadarskoj županiji 21 novi slučaj

Na području Zadarske županije u posljednja 24 sata 21 osoba je novozaražena koronavirusom, a riječ je većinom o mlađim osobama ili obiteljskim kontaktima, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražena djelatnica kabineta župana 

Iz stožera Splitsko-dalmatinske županije javljaju da je djelatnica Kabineta župana, nakon uzetog brisa na covid infekciju, dobila pozitivan nalaz.

Nadalje ističu da djelatnica od četvrtka nije u kontaktu s kolegama na radnom mjestu, a svi njeni kontakti epidemiološki se obrađuju.

U Sisačko-moslavačkoj tri nova slučaja 

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji tri su nova slučaja. Riječ je o osobama s područja grada Kutine koje su bile pod zdravstvenim nadzorom samoizolacije u kući zbog kontakta s ranije oboljelom osobom.

U Vukovarsko-srijemskoj nema novih slučajeva

Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema novozaraženih niti preminulih osoba.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 617, od kojih su 524 osobe izliječene, a ukupno je 13 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 17 osoba hospitalizirano zbog covid-19 bolesti. U samoizolaciji na području županije je 171 osoba.

U Virovitičko-podravskoj dva nova slučaja

Dvije mlađe muške osobe novozaražene su osobe od virusa SARS CoV-2 na području Virovitičko-podravske županije. Kod obojice mladića, zabilježeni su blagi simptomi bolesti. Inače, u posljednja 24 sata, testirano je ukupno 86 osoba, a za 15 uzoraka još nisu stigli rezultati.

Od početka epidemije, kod 68 osoba otkrivena je zaraza. Od toga, 31 slučaj je još aktivan, 36 osoba se oporavilo dok je jedan muškarac preminuo.

U Požeško-slavonskoj 20 novih slučajeva

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u nedjelju je izvijestio o 20 novozaraženih osoba koronavirusom u posljednja 24 sata, a jedna osoba je umrla.

Na području ove županije trenutno je ukupno je 68 osoba pozitivno na koronavirus, a dvije osobe se nalaze u bolnici.

S ciljem daljnjeg sprečavanja širenja koronavirusa 284 osobe su pod mjerom samoizolacije.

Iz županijskog stožera podsjećaju da su posjeti i ulazak u ustanove poput domova za stare i nemoćne, do daljnjega zabranjeni.

Zbog trenutne situacije na području Požeško-slavonske županije aktivirana je COVID ambulanta u Požegi, radno vrijeme je od 8 do 20 sati, na adresi Matije Gupca 10.  Kontaktni broj COVID ambulante je 095/340-0019.

Građani Požeško-slavonske županije epidemiološku službu mogu dobiti na dežurni broj 098/9829-204.

U Primorsko-goranskoj županiji je danas 14 novozaraženih 

Osam osoba povezano s većim okupljanjima dok su ostali kontakti sa zaraženim osobama koji su također bili u samoizolaciji. Četiri osobe su ozdravile.

U Ličko-senjskoj dva nova slučaja

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novozaražene osobe. Jedna osoba je s područja grada Novalje, a druga s podrucja općine Plitvička jezera te je bliski kontakt ranije oboljele osobe. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

Ukupno je zaraženo 60 osoba s područja Ličko-senjske županije od čega je 20 aktivnih slučajeva, 39 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

U protekla 24 sata testirano je 70 osoba.

U Osječko-baranjskoj četiri nova slučaja

Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek testirao je 227 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus. Tri su osobe s područja Osijeka, a jedna je iz Valpova.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 19 osoba od kojih su tri na respiratoru.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u samoizolaciju je tijekom posljednja 24 sata stavila osam novih kontakta, pa se trenutno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 298 osoba.

U Istarskoj jedan novi slučaj

U protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 362 uzoraka briseva (230 za administrativne potrebe) na Ccovid-19, od kojih je potvrđena jedna novozaražena osoba, za koju je epidemiološka obrada u tijeku.

Trenutačno je 93 aktivnih slučajeva.

U mjerama samoizolacije nalazi se 286 osoba.

U Zagrebu 63 nova slučaja

U Gradu Zagrebu su u protekla 24 sata zabilježena 63 nova slučaja zaraze koronavirusom a za 222 osobe izrečena je mjera samoizolacije, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar.

„U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 360 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu su ukupno zabilježena 63 nova slučaja. Posljedično tome, 222 osobe izrečena je mjera samoizolacije”, navodi se u priopćenju.

Deset je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, 24 osobe su kontakti COVID pozitivnih osoba, a kod 25 novooboljelih osoba moguće je izlaganje tijekom korištenja godišnjeg odmora (Zadar, Biograd, Sv. Filip i Jakov, Novalja, Vir, Vodice, Jadranovo i Poreč).

Kod dvije osobe epidemiološka obrada je u tijeku, a dvije su osobe došle iz BIH.

Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na SARS-CoV-2.

Zaključno, trenutno su u Gradu Zagrebu 644 aktivna slučaja i 1663 aktivne samoizolacije, izvijestili su jutros iz NZJZ „Dr. Andrija Štampar.

Novo vrijeme za dnevna izvješća 

Nacionalni stožer civilne zaštite od danas će, kako je jučer najavljeno, nove podatke objavljivati u 10 sati.

Komentari