EPIDEMIJA U HRVATSKOJ U Hrvatskoj danas 91 novozaraženi, preminule dvije osobe

Bruno Konjevic / CROPIX

Novi 91 slučaj zaraze zabilježen je u Hrvatskoj u posljednja 24 sata, broj trenutno oboljelih je 619, a preminule su dvije osobe, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite, 

“U protekla 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 618”, priopćio je Stožer.

Među njima je 115 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 5 pacijenata. Preminule su dvije osobe.

Od pojave prvog slučaja zaraze u Hrvatskoj do danas, ukupno je zabilježeno 5740 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 160 preminulo, a 4962 se oporavilo.



U samoizolaciji je trenutno 2111 osoba. Do danas je ukupno testirano 130 688 osoba, od toga 1309 u posljednja 24 sata.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nije zabilježen niti jedan novi slučaj

S današnjim danom izliječena je jedna osoba. Radi se o starijoj muškoj osobi s boravištem u BiH.

Od početka pandemije analizirana su ukupno 6923 uzorka. U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID­-19. U samoizolaciji je ukupno 256 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere.

Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 49 kršenja mjere samoizolacije.

Capak: U Zagrebu 39 novooboljelih

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak potvrdio je za N1 kako je u posljednja 24 sata u Zagrebu evidentirano 39 novozaraženih koronavirusom. Riječ je o podacima od jučer u 12 i 15 sati do danas.

Više pročitajte OVDJE.

U Koprivničko-križevačkoj županiji jedan novi slučaj

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako je nakon 15 dana bez koronavirusa na području županije zabilježen jedan novi slučaj bolesti COVID-19. Riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe s križevačkog područja.

U Zagrebačkoj županiji dva nova slučaja

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je u utorak o dva nova slučaja zaraze na njihovom području, pa je trenutno aktivno 38 slučajeva zaraze.

Šest oboljelih u Šibensko-kninskoj

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije šest je osoba oboljelo od koronavirusa, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

Oboljele su dvije mlađe žene s područja Vodica koje su kontakti ranije oboljelih osoba te dvojica mlađih muškaraca iz Šibenika. Zaražen je i mlađi muškarac iz Osijeka koji trenutačno boravi u Vodicama, kao i mlađi muškarac iz Zagreba koji je boravio na području Rogoznice, a odmah po saznanju da je pozitivan otputovao je u Zagreb.

Jedan oboljeli u Karlovačkoj

Karlovačkoj županiji registriran je jedan novi slučaj oboljenja od COVID-19, a radi se muškarcu srednje životne dobi iz okolice Karlovca, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Jedan oboljeli u Međimurskoj

Nalazi svih jučer uzetih uzoraka u ZJZ-u Međimurske županije su negativni, dok je iz ZJZ-a Varaždinske županije javljeno je da je jedan uzeti uzorak pozitivan.

Riječ je o državljaninu Sjeverne Makedonije na privremenom radu u Republici Hrvatskoj s boravištem prijavljenim u Međimurskoj županiji, izvijestio je Stožer Međimurske županije.

U Varaždinskoj županiji jedan slučaj zaraze

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Obolio je muškarac starije životne dobi, koji je zbog teške kliničke slike smješten u Opću bolnicu Varaždin, a kao mogući izvor zaraze smatra se svadba u Slavoniji na kojoj su ukućani bili krajem srpnja. Ukućani, koji navode da su imali minimalne respiratorne simptome, također će biti testirani.

Vezano na jučerašnji slučaj zaprimanja COVID pozitivne pacijentice u OB Varaždin, iz Stožer VŽ-a naglašavaju da je pacijentica zbog ozljede zaprimljena na hitni kirurški odjel, bez potrebe za operativnim zahvatom te da se prema važećim obvezujućim protokolima takvi slučajevi ne testiraju na COVID-19. Zbog dodatnog protokola preventivnog testiranja OB-a Varaždin ta je pacijentica prepoznata kao COVID pozitivna te je mjera samoizolacije određena za 11 zdravstvenih djelatnika.

U Zagrebu 17 novozaraženih

U Gradu Zagrebu 17 je novozaraženih, a od toga 14 je povezano s povratkom s godišnjih odmora, objavio je zagrebački stožer.

Rečeno je da je dosta oboljelih bilo u klubovima u Makarskoj, Novalji, Bolu na Braču… “U nekim provodima su se uspjeli zaraziti”, rekla je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

U Splitsko-dalmatinskoj 24 novooboljele

Od ukupno 433 obrađena testa u Splitsko-dalmatinskoj županiji, danas su 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID-19 infekciju s područja Splitsko-dalmatinske županije, i to iz Splita 6, Imotskog 3, Kaštela 2, Makarske 3, Sinja 1, Brela 1, Klisa 2, Podbablja 1, Podstrane 1, Prološca 1, Runovića 2 i Zmijavaca 1.

Uz 24 novooboljele osobe pozitivne na COVID-19 infekciju, s područja Splitsko-dalmatinske županije, još je 8 osoba iz drugih županija pozitivno na COVID-19 i to 2 osobe iz Osječko-baranjske županije, 4 osobe iz grada Zagreba, 1 osoba iz Krapinsko-zagorske županije te jedna osoba iz Brodsko-posavske županije. Svi novooboljeli iz drugih županija  testirani su u Splitu. Od 24 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije, 11 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji se nalazi 561 osoba. Na bolničkom je liječenju 18 osoba pozitivnih na koronavirus u KBC-u Split, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru. U karanteni se nalaze četiri strana državljanina.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji šest je novooboljelih 

Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Riječ je o 5 osoba iz Vinkovaca i 1 osoba iz Bapske.

Trenutno su u županiji 24 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 98 osoba, a u samoizolaciji na području županije je 271 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 15 zdravstvenih radnika (2 liječnika, 7 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 19 radnika (2 liječnika, 12 medicinskih sestara/tehničara, 4 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U Osječko-baranjskoj četiri pozitivna

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 158 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije od kojih su četiri pozitivna na koronavirus. Tri novooboljele osobe su s područja Grada Osijeka, a jedna s područja Općine Darda.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a trenutno nitko nije na respiratoru, no na žalost jučer je preminula jedna osoba (žena, rođena 1946. godine, iz Osijeka).

Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za šest osoba koje su novi kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 173 osoba.

U Ličko-senjskoj dviije novooboljele osobe

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe. U protekla 24 h testirano je 10 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 25 osoba.

Ukupno je oboljelo 36 osoba od COVID-19 od čega je 6 aktivnih slučajeva, 29 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

U Zadarskoj jedna novooboljela osoba

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Riječ je o mlađem muškarcu, britanskom državljaninu koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području Grada Zadra, a njegovi kontakti su obrađeni i stavljeni u samoizolaciju.

Aktivan nadzor provodi se nad 147 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 120 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirane su 3 osobe.

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih 

Na području županije ostale su još četiri osobe koje boluju od ove zarazne bolesti. Dvije osobe su područja grada Petrinje, jedna osoba s područja grada Siska i jedna s područja grada Popovače, objavio je lokalni stožer.

U Istarskoj dva novooboljela

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 190 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su 2 pozitivna. Radi se o uvezenim slučajevima.

Jedna osoba je strani državljanin (BiH), koji je tijekom jučerašnjeg dana došao u Istru iz poslovnih razloga (građevinski radnik), te je testiran prije početka rada.

Druga osoba je boravila 10-tak dana na području srednje Dalmacije te je simptome bolesti dobila i prije dolaska u Istru.

Izliječene su 2 osobe. Trenutno je 24 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U Bjelovarsko-bilogorskoj nema novooboljelih

U posljednja 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na koronavirus testirano je 55 osoba i među njima nema novooboljelih.

Trenutno su na području županije 3 aktivna slučaja zaraze koronavirusom. U samoizolaciji je u županiji 21 osoba, izvijestio je Stožer BBŽ.

U Primorsko-goranskoj županiji danas u 4 novozaražene osobe

Dvije su kontakti u obiteljima prethodno zaraženih, a dvoje su mladi ljudi koji su bili na Pagu i u Dalmaciji. U Županiji je trenutačno 19 aktivnih slučajeva.

U Požeško-slavonskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj

“U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 4 slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 36 osoba, a ukupno je testirano 4033 osobe. Na posljednjem testiranju bilo je 34 uzorka, od kojih je jedan pozitivan na korona virus (COVID-19). Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba”, priopćili su iz lokalnog stožera.

Komentari