Nacionalni stožer objavio: Danas imamo 24 nova slučaja zaraze koronavirusom

Foto: Admir Buljubasic / POOL / HINA

U protekla 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 647

Među njima je 117 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 7 pacijenata.

Jedna osoba je preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5318 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 154 preminulo, a 4517 se oporavilo.



U samoizolaciji je trenutno 2490 osoba.  Do danas je ukupno testirano 123 199 osoba, od toga 1133 u posljednja 24 sata.

Jedna oboljela na području Bjelovarsko-bilogorske

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa. Od ukupno 31 testirane osobe u protekla 24 sata potvrđen je jedan novi slučaj zaraze COVIDOM-19.

Novooboljela osoba kontakt je osobe kojoj je već ranije potvrđena zaraza COVIDOM-19, a sve vezano uz prijašnji lokalni prijenos koronavirusa. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 18 je osoba oboljelih od koronavirusa.

Na području naše županije u samoizolaciji se nalazi 57 osoba.

Nema novooboljelih u Korpivničko-križevačkoj županiji

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je svih 20 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata izuzetih iz opće populacije negativno. Koprivničko-križevačka županija deveti je dan zaredom bez novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na kućnom liječenju su još dva pacijenta s aktivnim pozitivitetom na koronavirus, u samoizolaciji je trenutno sedam osoba, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Nema novooboljelih u Ličko-senjskoj županiji

Dvadeset sedmi dan za redom nema novooboljelih osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije.

Ukupno je oboljelo 30 osoba od COVID-19 od čega je 29 osoba izliječeno te jedna osoba preminula. U protekla 24 h testirano je 14 osoba.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 6 osoba. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije “COVID 19” kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

U Krapinsko-zagorskoj nema novooboljelih

Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba.

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko – zagorske županije je 13. Za 50 uzoraka čekaju se rezultati testiranja.

U Karlovačkoj nema novooboljelih osoba

Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba od koronavirusa. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 56 osoba. OB Karlovac testirano je 48 osoba, a u OB Ogulin 8. Svi su testovi negativni. Ukupna brojka oboljelih osoba u Karlovačkoj županiji je 98. U OB Karlovcu trenutno nema hospitaliziranih osoba. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 58 osoba.

Inspektori CZ jučer su na području Karlovca, Slunja te općine Rakovica obavili 13 kontrola poštivanja mjera. Tako je u Karlovcu obavljeno 6 kontrola i to: 2 trgovine, 1 frizerski salon, 1 trgovački centar, 1 benzinska pumpa i 1 poslovnica Hrvatske lutrije. Na području Slunja i Rakovice obavljene su kontrole rada 4 pekare, 1 benzinske pumpe, 1 ugostiteljskog objekta i 1 doma zdravlja. Tijekom svih navedenih kontrola nisu uočeni nedostaci i nepoštivanje zadanih mjera.

U Sisačko-moslavačkoj nema zaraženih

Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, javlja stožer te županije.

Na području županije ostalo je još dvanaest pacijenata oboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje, obveze pravilnog nošenja maski, dezinfekcija ruku i mobitela, socijalna distanca i druge preporuke u ovo vrijeme epidemije sastavni su dio življenja, navodi stožer.

Nema zaraženih u Međimurskoj županiji

Svi jučer uzeti nalazi u ZZJZ Međimurske županije su negativni. Danas je uzeto 36, a do sada ukupno 2197 uzoraka, javlja stožer te županije.

Bez obzira na dobru epidemiološku situaciju u Međimurju Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na dosljedno poštivanje svih propisanih mjera HZJZ.

U Zagrebu tri pozitivne osobe

Zagrebu su registrirane tri pozitivne osobe oboljele od covida-19. Obrađene su 134 osobe, 55 osoba je upućeno na testiranje, a za pet je određena samoizolacija.

U Zagrebu je aktivno 182 slučajeva.

U Splitsko-dalmatinskoj tri novozaražene 

Prema izvješću NZJZ–a Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 350 obrađenih testova sa područja Splitsko-dalmatinske županije danas su tri novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Sinja 1 osoba i iz Vrgorca 2 osobe.

Od ukupno 3 novooboljele osobe njih dvije su kontakti prethodno oboljelih dok se još jedna osoba epidemiološki obrađuje.

3 osobe iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici za koje je ponavljano uzorkovanje negativne su na COVID infekciju.

540 osoba nalazi se u samoizolaciji.

15 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

U Vukovarsko-srijemskoj jedan novi slučaj

Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze, a riječ je o osobi iz Vukovara, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

U Virovitičko-podravskoj nema novozaraženih

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Testirano je 12 osoba i sve su negativne na koronavirus.

Na području Brodsko-posavske jedan novi slučaj

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, a radi se o osobi koja je bila u bliskom kontaktu s prethodno oboljelom osobom, javlja županijski stožer.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 166 dok je broj aktivnih slučajeva 14. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 69.

U Primorsko goranskoj nema novih slučajeva koronavirusa

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji nije zabilježen ni jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Pet oboljelih na području Osječko-baranjske

Na području Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je 167 uzoraka od kojih su pet bili pozitivni na koronavirus. Tri novooboljele osobe su s područja Ispostave ZJZZ Osijek, a po jedna s područja ispostava Đakovo i Našice.

Samoizolacija je jučer određena za devet novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 226 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata zaprimila jednu dojavu o kršenju samoizolacije, no nije utvrđeno kršenje. Samoinicijativno su obišli 18 osoba, a ni tada nije utvrđeno kršenje te mjere.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 28 pacijenata, s tim da se jedan nalazi na respiratoru.

U Zadarskoj županiji dvoje novooboljelih

Dvije su novooboljele osobe na području Zadarske županije, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Riječ je o državljaninu Poljske koji se nakon testiranja vratio kući te muškarcu srednje dobi iz Obrovca kojem se utvrđuju kontakti i kretanje.

Istra ima dva novooboljela

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 203 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su dva pozitivna. Radi se o osobama iz samoizolacije, bliski kontakt s oboljelom osobom.

Izliječeno je 14 osoba. Trenutno je 71 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 147 osoba.

Komentari