U Hrvatskoj 1313 novih slučajeva zaraze, preminule 33 osobe

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1313 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15699.

Među njima je 1816 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 191 pacijent.

Preminule su 33 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 85519 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 1082 preminulo, ukupno se oporavilo 68738 osoba od toga 2507 u posljednja 24 sata.



U samoizolaciji je trenutno 35071 osoba.

Do danas je ukupno testirano 624 393 osoba, od toga 4861 u posljednja 24 sata.

U Međimurskoj četiri nova slučaja 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata uzeti je 221 uzorak, od čega su evidentirana 4 slučaja pozitivnih na koronavirus u Međimurskoj županiji. U proteklih 24 sata oporavilo se 98 osoba.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 88 pacijenta pozitivna na koronavirus, od toga je njih sedam hospitalizirano unutar 24 sata. Na respiratoru se nalazi 10 covid pozitivnih pacijenata. U proteklih 24 sata evidentirane su dvije preminule covid-19 pozitivne osobe, ženske osobe stare 80 i 81 godinu, sa teškim dodatnim bolestima.

U Dubrovačko-neretvanskoj 2 nova slučaja

Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se dvije ženske osobe iz Metkovića. Za jednu osobu je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 89 osoba: 25 iz Dubrovnika, po 12 iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke, pet iz Blata, po četiri iz Konavala i Vele Luke, po tri iz Orebića i Smokvice, po dvije iz Lumbarde, Opuzena i Slivnog, jedna iz Zažablja te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 60 osoba pozitivnih na koronavirus. Jedanaest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, četiri bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, šest je na invazivnoj ventilaciji, a jedna osoba je na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađena su 33 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 22 355 uzoraka.

U Vukovarsko-srijemskoj 50 novih slučajeva

Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 50 novih pozitivnih osoba na covid-19. Preminulo je 5 osoba. U protekla 24 sata testirano je 119 osoba.

U Bjelovarsko-bilogorskoj sedam novih slučajeva

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Po dvije novozaražene osobe su s područja gradova Bjelovara i Garešnice, a po jedna s područja je općina Berek, Nova Rača i Ivanska.

Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno je na liječenju 26 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 1013 osoba. Jedna osoba je umrla tako da je ih ukupno dosad umrlo 34.

U Koprivničko-križevačkoj 57 novih slučajeva

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na virus SARS – CoV-2 na području županije u općoj populaciji potvrđeno 57 novih slučajeva bolesti covid-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 407 slučajeva bolesti covid-19, 44 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 39 osoba, od kojih je sedam na raspiratoru. Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 1397 slučajeva bolesti covid-19.

U Ličko-senjskoj 19 novih slučajeva

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 19 je novooboljelih osoba od covid-19.

9 oboljelih osoba je s područja Gospića, 4 s područja Otočca, 3 s područja Plitvičkih Jezera te po jedna oboljela osoba s područja Novalje, Brinja i Udbine. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 14 osoba.

U Sisačko-moslavačkoj dvadeset novih slučajeva

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji je dvadeset novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o trinaest osoba s područja grada Siska, dvije osobe s područja grada Petrinje, jednoj osobi s područja grada Gline, jednoj osobi s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja općine Sunja, jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

U Istri 75 novih slučajeva

Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 75 novozaraženih osoba s područja Istarske županije. Za 55 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 9 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima
s područja: Rijeka (6), Zagreb (3).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 11 osoba. Izliječeno je 48 osoba. Trenutno je 578 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 547 osoba.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1939. godište) sa značajnim pridruženim kroničnim bolestima.

U Požeško-slavonskoj nema novih slučajeva 

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 243 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 225 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 18 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 653 osobe, a ukupno je testirano 14958 osoba. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Posjete i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne, do daljnjega su ukinute, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

Treba uvesti strože mjere 

Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore smatra da je potrebno uvesti strože mjere koje su predlagali još prije dva tjedna.

“Htjeli smo poslati poruku da se 18. ne trebamo u velikom broju okupljati u Vukovaru. Veseli nas da samo danas vidjeli i druge delegacije tamo. Moramo izbjeći novo žarište”, kaže Krešimir Luetić.

Više pročitajte OVDJE. 

Komentari