Ekshumirali tijelo policajca, pojavile su sumnje da se radi o zločinu

Na rovinjskom groblju u četvrtak je ekshumirano tijelo 53-godišnjeg službenika pulske kriminalističke policije, Vjere Fiala koji je početkom kolovoza pronađen mrtav u rovinjskom akvatoriju. Imao je prostrijelnu ranu glave. Nakon prvotne obdukcije pokopan je na groblju u Rovinju.

Njegova smrt je okarakterizirana kao čin samoubojstva i nije bilo sumnje u nasilnu smrt.

Međutim, u međuvremenu su se pojavile sumnje da slučaj možda i nije samoubojstvo, pa istražitelji naloženom ekshumacijom i reobdukcijom opetovano traže nove tragove i dokaze koji bi potvrdili radi li se uistinu o samoubojstvu ili čak o ubojstvu policajca.

Suzana Sokač iz istarske policije, ne iznoseći detalje o slučaju, uputila je medije na Županijsko državno odvjetništvo u Puli koje je i naložilo ekshumaciju i reobdukciju, pišu 24 sata. 



Temeljem Zakona o kaznenom postupku i Zakona o državnom odvjetništvu postupanje tijekom izvida je tajno pa stoga ne možemo udovoljiti vašem traženju – bilo je sve što su na naš upit o ekshumaciji tijela policajca i mežebitnoj sumnji u nasilnu smrt rekli u pulskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Naime, Fiala je iz svojeg doma u Rovinju nestao u ponedjeljak 29. srpnja, kada je supruzi oko 22 sata kazao da ide tek na jedno piće. Nije se vratio. Kako se nije pojavljivao niti na poslu, dva dana kasnije, u srijedu 31. srpnja prijavljen je njegov nestanak od kada se tragalo za njim.

Komentari