Dvojica policajaca pod istragom zbog smrti 47-godišnjeg Hrvata u Njemačkoj

Twitter

Niti mjesec dana nakon smrti 47-godišnjeg Ante Paponje u Mannheimu koji je preminuo neposredno nakon policijske akcije, nema novih detalja o okolnostima pod kojima je smrt nastupila. Nejasno je zbog čega je točno preminuo 47-godišnji Hrvat.

Naime, na zahtjev Njemačke tiskovne agencije u Stuttgartu, Državni ured krim policije (LKA) objavio je kako histološki pregledi tijela 47-godišnjaka još nisu završeni.

Dok se čekaju rezultati, policija istražuje slučaj. Procijenili su kako postoji više od 120 video snimaka koje su na Internet postavile privatne osobe a koje prikazuju policijsku akciju nakon koje je preminuo Ante Paponja, javlja policija, prenosi Fenix-magazin.de.

Pomoću tih snimaka i snimaka s trgovina u blizini mjesta gdje se sve dogodilo policija rekonstruira sam događaj.Među snimkama koje se dijele internetom su i one na kojima se vidi kako je jedan od dvojice policajaca navodno udario u glavu muškarca koji je ležao na zemlji, pišu njemački mediji.

Prema ranijim priopćenjima vlasti, na tijelu muškarca vidljivi su znakovi traume tupim predmetom, ali oni su bili “malog intenziteta”.

Trenutačno je u tijeku istraga protiv dvojice službenika sjedišta policije u Mannheimu koji su suspendirani s dužnosti zbog sumnje na nanošenje tjelesne ozljede koja je rezultirala smrću.

Do sada je, prema podacima LKA, 67 svjedoka koje su istražitelji identificirali ili su se oni sami javili putem posebno uvedenog broja telefona za informacije. Gotovo svi su ispitani.

Detaljni pregled sudske medicine može potrajati i do osam tjedana, navode odgovorne vlasti.

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, nakon smrti 47-godišnjaka u Mannheimu, koji je preminuo u ponedjeljak, 2. svibnja, neposredno nakon policijske intervencije, pod istragom su dvojica njemačkih policajaca iz Mannheima.

Komentari