Dvojica muškaraca optužena zbog smrti makarskog taksista

ilustracija

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo – ŽDO podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca koji su počinili razbojništvo nad makarskim taksistom i nanijeli mu teške ozljede od kojih je umro na mjestu napada, objavio je u ponedjeljak ŽDO.

Jedan od optuženika je 43-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Republike Srbije, a drugi, 40-godišnjak je državljanin Srbije.

Tereti ih se da su 17. ožujka od 16,30 do 16,47 sati u Makarskoj, pozvali 66-godišnjeg taksista da radi kupnje stranog novca dođe na određenu adresu s većim iznosom novca.

Kada je oštećenik došao na dogovoreno mjesto, okrivljenici su ga više puta udarili u glavu nanijevši mu teške ozljede, a potom mu oduzeli 200 tisuća kuna i deset tisuća eura. Napadnuti taksist je umro na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda i pretrpljenog šoka, navodi se u optužnici, objavljenoj na službenim stranicama splitskog ŽDO-a.

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom da su strani državljani koji nemaju prebivalište ni boravište u Hrvatskoj, te često putuju i ne žive na adresama prebivališta.

Komentari