Dvojica maloljetnika na motoru su se sudarila s traktorom i pali, nakon čega ih je traktor pregazio

Ilustracija Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

U naselju Zovići jučer oko 18 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su teško ozlijeđena dvojica maloljetnika na motoru. 

Do nesreće je došlo kad je jedan od maloljetnika upravljao neregistriranim motociklom Zongshen te se u blagom zavoju, na uzbrdici, nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, već se sudario s traktorom, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak. Nakon što su se sudarili s traktorom su pali na tlo, nakon čega ih je traktor pregazio i nastavio kretanje nizbrdicom, nakon čega se udario u zid dvorišta.

Oba maloljetnika prevezena su u pulsku bolnicu, gdje su zadržani na liječenju zbog teških tjelesnih ozljeda. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja, piše Večernji list.

“Kako bi se spriječile ovakve teške posljedice, policija podsjeća da prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač motocikla ili mopeda, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu. Također je potrebno naglasiti i obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede. Roditelji bi trebali voditi računa o sigurnosti svoje djece i pobrinuti se da budu osposobljeni za sigurno sudjelovanje u prometu”, navode iz PU istarske.



Komentari