Dvoje pacijenata poginulo u požaru u rumunjskoj bolnici

Emergency personnel assist the people evacuated after a fire broke out at the intensive care unit of a COVID-19 hospital in Constanta, Romania, October 1, 2021. Inquam Photos/Costin Dinca via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ROMANIA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ROMANIA

Dvoje pacijenata oboljelih od COVID-a poginulo je u četvrtak, a jedna je medicinska sestra ozlijeđena, u požaru u bolnici u rumunjskom gradu Ploiesti, četvrtom koji je u godinu dana zahvatio neku od bolnica u toj zemlji, objavile su hitne službe (ISU).

– Dvoje pacijenata izgubilo je život, a 16 ih je premješteno u drugu bolnicu u Ploiesti zbog dima kojeg je puno prizemlje bolnice, ali njihov životi nisu u opasnosti, rekla je za agenciju France-Presse glasnogovornica ISU-a Raluca Vasiloae.

Medicinska sestra, koja je zadobila opekline na 40 posto tijela, prebačena je u bolnicu u Bukureštu, precizirala je Vasiloae.

– Istraga bi trebala utvrditi uzrok požara, rekao je ministar zdravstva Attila Cseke.



Prema riječima direktora bolnice, zgrada je obnovljena prošle godine, a nedavno su provjerene električne instalacije i sustav opskrbe kisikom.

Rumunjska je teško pogođena četvrtim valom epidemije COVID-a i nedostaju joj kreveti na odjelima intenzivne njege.

U listopadu je u požaru u bolnici u Constanti na jugozapadu zemlje život izgubilo sedam bolesnika zaraženih koronavirusom.

Dvadeset ih je poginulo i u dva požara koja su pogodila bolnicu u Piatri Neamt na sjeveroistoku zemlje u studenom 2020. i u Bukureštu u siječnju.

U travnju troje bolesnika na respiratoru u Bukureštu umrlo je nakon greške s kisikom.

Komentari