Dvojac koji se iživljavao nad 19-godišnjakom, pušten iz pritvora nakon podizanja optužnice

Screenshot

Zbog kaznenog djela iznude splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv dvojice mladića koji su se prije mjesec dana u Kaštel Štafiliću fizički iživljavali na 19- godišnjaku s posebnim potrebama, doznaje se na sudu.

U optužnici se navodi da su B.K. (19) i njegov dvije godine mlađi prijatelj 22. kolovoza u 10.30 sati u dvorištu Crkve Bezgrešnog začeća od 19- godišnjeg L.J. tražili da im preda dvije tisuće kuna te ga nekoliko puta udarali šakama i nogama po glavi i tijelu. Za to vrijeme on je pokušavao pobjeći i zakloniti se od udaraca.

“Morao im je predati novac u roku od dva dana, a kasnije je B.K. tražio skuter vrijedan najmanje dvije tisuće kuna, što je otac žrtve i napravio te predao skuter 17-godišnjaku. Kasnije je B.K. iznudio još 300 kuna”, stoji u optužnici.

Optuženi dvojac je uhićen u kolovozu nakon što je snimka njihovog brutalnog iživljavanja nad 19- godišnjakom objavljena na internetu. Obojica su ubrzo uhićeni, ispitani i zatvoreni zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno od opasnosti od utjecaja na svjedoke. Optuženi 19- godišnjak i njegov dvije godine mlađi prijatelj su nakon mjesec dana pušteni iz zatvora na Bilicama iako je za njih tražen produžetak. Općinsko državno odvjetništvo je zbog toga najavilo žalbu.


Sudac im je izrekao zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi i uspostavljanja kontakta s njom, a osim toga se svakog tjedna moraju javljati nadležnoj policijskoj postaji i defektologu.

Komentari