Dvije županije imaju rekordne brojeve novozaraženih

Ilustracija Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

U Primorsko-goranskoj županiji ima 212 novooboljelih i 139 je osoba ozdravilo. Ukupno je 1415 aktivnih slučajeva COViD -19 bolesti na području županije. Testirano je ukupno 748 osoba.

Udio starijih osoba u ukupnom broju zaraženih među starijom populacijom ne pokazuje značajniji trend rasta i danas i iznosi 16%, informiraju epidemiolozi.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a trenutno je u bolnici 81 osoba koje se liječe od COVID-19 bolesti od kojih je 8 na respiratoru, a i danas su preminule 4 osobe, od kojih su dvije iz Ličko-senjske županije.

Brodsko-posavska županija

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 137 novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2 (potvrđene PCR uređajem) te 3 vjerojatno pozitivne osobe (pozitivne antigenskim testiranjem), javlja lokalni Stožer.



To je do sada najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije, javlja stožer.

Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina) s dijelom uključenih podataka i od prethodnog dana: grad Slavonski Brod (47), grad Nova Gradiška (9), općina Sibinj (7), općine Cernik i Davor (po 6), općine Donji Andrijevci, Garčin, Gornja Vrba i Klakar (po 5), općine Nova Kapela i Oprisavci (po 4), općine Dragalić, Oriovac, Sikirevci, Staro Petrovo Selo i Vrpolje (po 3), općine Bebrina, Okučani i Rešetari (po 2), općine Brodski Stupnik, Gundinci, Slavonski Šamac i Velika Kopanica (po 1) te 3 osobe s prebivalištem u drugim županijama. Za preostali dio pozitivnih osoba epidemiološka je obrada u tijeku.

Nema preminulih osoba u zadnja 24 sata. Hospitalizirane su ukupno 63 osobe (2 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 48 osoba, a u novogradiškoj bolnici 15 osoba. Devet hospitaliziranih osoba je na respiratoru (3 osobe više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.761 osoba (74 osobe više nego prethodni dan).

Komentari