Dvije austrijske maturantice seksualno zlostavljane na izletu u Istri

Pixabay

Nakon pisanja austrijskih medija o drogiranju i seksualnom zlostavljanju maturantica iz Austrije, istarska policija potvrdila je da je zaprimila dvije prijave o nedjelima protiv spolne slobode u turističkom naselju Lanterna u Tar-Vabrigi na Poreštini.

Prema pisanju austrijskih medija, na maturalnom putovanju u Istri došlo je domaltretiranja, zlostavljanja i silovanja mladih djevojaka. Istarska policija je danas potvrdila kako je u razdoblju od 20. lipnja do 10. srpnja zaprimila dvije prijave o kaznenim djelima protiv spolne slobode.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policijski službenici utvrdili su sumnju da je 19-godišnjak 7. srpnja počinio kazneno djelo silovanje na štetu mlađe punoljetne ženske osobe. I žrtva i počinitelj su austrijski državljani na maturalnom putovanju, a osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 8. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske”, izvijestili su iz PU Istarske. Neslužbeno se doznaje kako je žrtva silovanja bila 18-godišnja djevojka iz Austrije.

Što se tiče drugog slučaja, kriminalističko istraživanje još uvijek traje i policija poduzima radnje u cilju utvrđivanja okolnosti događaja, odnosno kaznenog djela koje je prijavljeno.



Neslužbeno se doznaje kako se u oba slučaja radilo o zatvorenim događanjima namijenjenim austrijskim maturantima te da je u drugom slučaju involviran zaštitar koji je također austrijski državljanin.

“Radi zaštite privatnosti i dostojanstva žrtava nismo u mogućnost iznositi nikakve druge detalje događaja”, izvijestila je istarska policija i dodala kako se provodi sveobuhvatna istraga s ciljem utvrđivanja svih okolnosti.

Komentari