Dva mjeseca nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Banovinu dogradonačelnica Gline objavila fotografije koje je uslikala tog dana

facebook

Dva mjeseca nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Banovinu. Tlo i dalje podrhtava, a stanovnici, oni koji su ostali na tom području nose se sa stalnim potresima kako znaju. Stanje na području Gline i okolnih sela je i dalje jako teško.

Neki stanovnici i dalje žive u neadekvatnim uvjetima, do nekih još nisu došli niti kontejneri, a kupaonica, ili barem toalet je luksuz. Dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić, na svom Facebook profilu objavila je niz fotografija koje je snimila na dan potresa i podijelila ih s javnošću.

“Trebala su mi dva i pol mjeseca da izvučem ove fotografije i da ih svi pogledate. Da, i ja sam bila tu na licu mjesta u Majskim Poljanama. Užasno stresno i traumatično iskustvo. Gledala sam kako se sve izvija, njiše i propada ispred mojih očiju. Slikala sam nakon pola sata jer prije nisam mogla doći k sebi od strave i užasa. To što sam snimila jedino je za što sam imala snage. Ispred mene je izgubljen jedan jako mladi život. Kako ga je samo jeftino izgubio. Malo mu je trebalo da se dočepa života. Mislim da se nikada neću riješiti tih stravičnih slika”, napisala je u statusu dogradonačelnica Gline Bakšić Mitić.

 



 

Komentari