Dva mjeseca je spavao pored mrtve sestre: Susjedima lagao da je bolesna i da spava

Ilustracija Foto: MUP

Nakon što Vesna Rajić (62) iz sela Batina u Baranji dva mjeseca nije izašla iz kuće niti se ikome javljala, susjedima u Ulici Vladimira Nazora to je bilo sumnjivo.

S njome je u istoj kući živio brat S.(55) koji je osoba s poteškoćama no, kada god bi ga priupitali gdje je Vesna i mogu li je vidjeti, od njega su dobili kratak i odrješit odgovor da mu je sestra bolesna i leži.

Susjedi je pronašli, provalili u kuću

Kako je bilo sumnjivo i to da, iako bolesna, već dugo nije otišla kod liječnika po lijekove, susjedi su alarmirali nadležne. Veoma brzo otkriveno je da nesretna žena već dva mjeseca leži mrtva u svojoj sobi te da je to njen brat uporno skrivao.

“Poznam tu obitelj i dobro znam njihovu situaciju. Socijalni slučaj su i Vesna se brinula za svog brata. Kako sam ja u selu predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva, njihovi susjedi su me zvali i rekli da se u toj kući nešto čudno događa te da Vesne nema već mjesecima. Ona je bila druželjubiva žena i često je išla kod susjeda na kavu i popušit koju cigaretu. Njen brat je, iako sa poteškoćama, također bio druželjubiv, nikada nije bio agresivan, u našem nogometnom klubu radio je kao domar, više volontirao, tek toliko da ima nekakvu zanimaciju. Tako je i u petak on bio na igralištu kada sam ja došao sa kolegom vatrogascem do njihove kuće. Lupao sam i vikao, ali Vesna nije odgovarala. Prozori i vrata su bili zatvoreni. Mi smo provalili u kuću i došli do njene sobe. Bila je zaključana. Razvali smo i kvaku ali smo shvatili da su vrata također i svezana iznutra za nešto, da se ne može ući, pa smo i to pokidali. Kada smo ušli u njenu sobu, vidjeli smo užas. Ležala je pokrivena na krevetu, već u poluraspadnutom stanju. Smrad je bio neizdrživ. Soba je bila sva u neredu, smeću i prljavštini. Pozvali smo policiju”, rekao je još uvijek potreseni Đuro Molnar iz Batine, predsjednik seoskog DVD-a koji je potom otišao potražiti Vesninog brata.


Znao je da će ga naći na igralištu.

“Pitao sam ga gdje je Vesna, a on je rekao da doma spava. Rekao sam mu da prestane lagati jer smo provalili u kuću i našli je mrtvu. Pitao sam ga što joj je napravio, a on je jako počeo plakati i rekao je da je ona umrla prirodnom smrću još u srpnju, bio je u šoku i jako se uplašio kada ju je vidio, nije znao što da radi i samo ju je pokrio i zatvorio vrata. Potom je počeo vikati i govoriti ‘hoću ja sad morati u zatvor, ne želim u zatvor’ i krenuo je bježati. Kolega i ja smo ga uhvatili i zadržali do dolaska policije”, priča dalje Molnar dodajući kako ne vjeruje da je brat naudio sestri, ali je svima u selu čudno što njenu smrt nije nikome prijavio nego je, čak štoviše, odlučio skrivati njenu smrt, zaključao je sobu i višestruko osigurao da nitko unutra ne može ući, pišu 24 sata.

Komentari