Đuro Sessa: Nema velike razlike između onoga što radi Goran Aleskić i RBA banka

“Pokušaj unajmljivanja PR agencije za krizno komuniciranje, gdje se između ostaloga traži pritisak na sudove kako bi oni donosili odluke u korist banaka, nastavak je kriminalnog zločinačkog djelovanja takozvanih hrvatskih banaka”, poručio je u utorak Goran Aleksić, saborski zastupnik Snage i aktivist Udruge Franak, tijekom tiskovne konferencije u Hrvatskom saboru, na temu oglasa RBA banke u kojem traži agenciju za pritiske na hrvatske sudove.

“Pitam se ima li lobiranje banaka veze s nekim obrazloženjima presuda sudova koje nisu vezane uz put drugih presuda sudova Hrvatske ali i EU”, izjavio je tijekom konferencije Aleksić.

U Saboru održana konferencija o aferi RBA banke: Tražimo da se uključi DORH



Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa Novom listu rekao je kako bi i ovo što radi Goran Aleksić iz Udruge Franak, koji dakle saziva presice na kojima izražava sumnju u neovisnost suda, moglo protumačiti kao svojevrsni pritisak na sud.

“Mislim da nije velika razlika između ovog što je sad napravio gospodin Aleksić i onoga što radi RBA banka, kaže Sessa. Svaki takav istup, napominje, »stvara dojam o određenom pritisku na sud, a da bi stranke uživale nepristrani postupak, morale bi se suzdržavati od ovakvih izjava i prozivanja”, rekao je predsjednik Vrhovnog suda.

Naglasio je kako nikakav vid pritiska, niti s jedne strane, neće utjecati na rad suda i njegovu nepristranost i neovisnost.

“Sud radi svoj posao kao da toga nema. No, i ovakvim se izjavama također stvara određena atmosfera: ne samo da je na sud zabranjen svaki oblik pritiska, već je na sudu, prema sudu i sucima, i lobiranje zabranjeno”,rekao je Đuro Sessa piše Novi list.

Komentari