Đuro Sessa: Izbori prošli mirno unatoč incidentima

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Đuro Sessa ocijenio je u nedjelju navečer kako su izbori za hrvatskog predsjednika prošli mirno, u redu i uredno, unatoč dva incidenta.

Incidenti u Osijeku i Zagrebu, gdje su verbalno napadnuti članica biračkog odbora i predsjednički kandidat Zoran Milanović (SDP) su u domeni kršenja javnog reda i mira i tu će vjerojatno policija postupiti. No, kada se uzme da je u Hrvatskoj bilo preko 6400 biračkih mjesta, da su glasovali toliki birači, zaista se može reći da su izbori prošli mirno i u redu”, rekao je Sessa u Dnevniku HRT-a.

Naveo je da su se biračka mjesta otvorila na vrijeme, da su birački odbori odradili posao kako su trebali, promatrači promatrali, a birači uglavnom mirno izlazili na izbore, glasovali i pustili druge da glasuju.

Naglasio je kako su izbori prošli u redu i uredno i u Mostaru, gdje su u nedjelju bili redovi na biračkim mjestima, kao i u drugim gradovima BiH.“Sve je prošlo u redu, u 19 sati, kad se birališta zatvaraju, još je bilo samo 9 birača koji su došli na biračko mjesto, a nisu uspjeli glasovati. Briga da će biti previše birača koji neće ostvariti svoje pravo nije se ostvarila”, rekao je Sesa napominjući kako će i tih devet birača moći glasovati, jer su došli prije 19 sati.

Predsjednik DIP-a potvrdio je kako postoje čvrste indicije da se kod sms poruke koja je upućivala na moguću kupovinu glasova radi o neslanoj šali.

“Postoje dosta čvrste indicije da se radi o neslanoj šali, koja je stavljena na facebook i onda se geometrijskom progresijom proširila internetom, tako da vjerojatno to nije ono što se čini, ali kad se utvrdi sve onda ćemo znati sa sigurnošću”, rekao je Sessa.

Komentari