Dumbović poziva da se hitno u Petrinju pošalje pomoć: Ovo je kao Hirošima. Trebaju nam vatrogasci, ne znamo što je ispod površina

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović u prvoj izjavi nakon još jednog snažnog potresa magnutude oko 6,3 stupnjeva, koji je oko 12, 20 pogodio Petrinju, rekao je kako je pol grada srušeno i zatražio da se u Petrinju hitno pošalje pomoć.

“Izvlačimo ljude iz auta, ne znamo jer imamo mrtvih i ranjenih, čuo sam i da je vrtić srušio no srećom u vrtiću nije bio djece, dok su se ih drugoga djeca uspjela spasiti”, izjavio je Dumbović.

“Opća je panika, ljudi traže svoje” , dodao je i pozvao sve koji mogu da dođu  u pomoć Petrinji, posebice profesionalne vatrogasce i vojsku.

U izjavi uživo za N1 gradonačelnik Dimbović rekao je da se telefonom čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem koji je potvrdio da odmah kreće za Petrinju.



“Ovo nema veze sa životom. Moj grad je razrušen potpuno. Mrtvu djecu imamo. To se ne može opisati. Ovo je kao Hirošima. Trebaju nam vatrogasci, ne znamo što je ispod površina, na jedan auto je pao krov, trebamo pomoć”, izjavio je za HRT gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Komentari