Dugogodišnji članovi HSS-a osnovali novu političku stranku

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nova politička stranka – Demokratski HSS, čiji su osnivači dugogodišnji članovi HSS-a, osnovana je u subotu i za predsjednika je izabran Mateo Ivanac, a za njegova zamjenika Boro Bašljan, priopćeno je u nedjelju iz te stranke.

Osnivačka skupština Demokratskog HSS-a održana je u subotu u općini Koprivnički Ivanec uz poštivanje epidemioloških mjera, navodi se u priopćenju i ističe da trenutno imaju članove iz osam županija te određen broj načelnika u tim organizacijama, s kojima će izaći na lokalne izbore u svibnju.

Stranka će djelovati na području cijele Hrvatske, najavljeno je u priopćenju u kojem se navodi da su osnivači dugogodišnji su članovi HSS-a, koji su se nakon posljednjih parlamentarnih izbora okupili oko unutarstranačke platforme Demokratski HSS kako bi se, navode, suprotstavili samovoljnom i nedemokratskom načinu rada te pravnim putem osporavali nelegalnost i nezakonitost ‘navrat-nanos’ sazvane i održane izborne skupštine.

“Nakon brutalnih isključenja i suspenzija pripadnika inicijative koja se zalagala za održavanje nove skupštine, donesena je odluka o osnutku Demokratskog HSS-a s ciljem okupljanja svih sljedbenika nauka braće Antuna i Stjepana Radića, ali i njihovih političkih slijednika dr. Vladka Mačeka i dr. Jurja Krnjevića, okupljenih oko zajedničkih vrijednosti, a ne sitnih političkih interesa”, ističe se.



“Jako nam je stalo do prestanka odlaska mladih iz ove zemlje pa će nam jedan od glavnih zadataka biti osmišljavanje načina da ljudi u Hrvatskoj napokon ugledaju prosperitet i ostanu na svojim ognjištima. Mladog čovjeka u Hrvatskoj može zadržati jedino njegov prosperitet”, poručio je predsjednik Demokratskog HSS-a Mateo Ivanac. Istaknuo je i da će pokušati ponovno u Hrvatsku vratiti vrijednosti zajedništva, čovječnosti i očuvanja sela, što su vrijednosti koje baštini nauk braće Radić.

Darko Till izabran je za glavnog tajnika, a za potpredsjednike Valna Bastijančić Erjavec, Stjepan Živković, Andrija Juzbašić i Mario Švegović. Izabrana su i tri člana predsjedništva – Svjetlana Laszowski, Mile Kaselj i Mato Golubičić () te 20 članova Glavnog odbora Demokratskog HSS-a.

Komentari