Dubrovnik: Nema novozaraženih, počelo drive-in testiranje u Metkoviću

Zeljko Tutnjevic / CROPIX

Nema novozaraženih koronavirusom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, prvi put nakon 28. ožujka, pa je broj oboljelih u županiji ostao na 64, navode u srijedu iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U Stožeru ističu da se negativnima pokazalo svih 27 uzoraka koji su poslani na testiranje.

Hospitalizirano je četrnaest pacijenata, od kojih osam u dubrovačkoj bolnici, a šest u Studentskom domu kao sekundarnom objektu bolnice za prijem oboljelih od virusa. U kućnoj izolaciji su 42 zaražene osobe.

Čekaju se rezultati za još 29 uzoraka koji su jučer poslani na analizu, a do sada je ukupno na analizu upućeno 578 uzoraka.



Nepromijenjenog je zdravstvenog stanja četvero pacijenata koji su ranije stavljeni na respirator u splitskom KBC-u, a u dobrom je stanju muškarac koji je iz predostrožnosti poslan u zagrebačku Kliniku za zarazne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević”.

Od početka pandemije u županiji je umrla jedna osoba, a dvije su izliječene.

U Metkoviću je ujutro počelo drive-in uzimanje uzoraka za testiranje na koronavirus, koje provode educirani djelatnici tamošnjeg Doma zdravlja. Testiranje se obavlja u prolazu između zgrada Gimnazije i Srednje škole.

U posljednja 24 sata u županiji je utvrđeno jedno kršenje samoizolacije, ukupno 18 od početka pandemije. Jednom hrvatskog državljaninu istekao je rok od 14 dana te je izašao iz karantene, gdje je ostao još jedan.

Komentari