Dubrovački gradonačelnik: Danas cijepili 500 naših sugrađana i prošli brojku od 50 posto cijepljenih

Foto: Facebook

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković komentirao je razinu cijepljenosti u gradu Dubrovniku.

Svoje viđenje situacije iznio je u Newsroomu N1 televizije.

Franković smatra da uspjeh sezone ovisi i našem ponašanju, prije svega obrtnicima, ugostiteljima, poduzetnicima, ali i javnom sektoru.

“Mi pozivamo ljude da se cijepe. Sve što se događa nam ne ide u prilog. Moramo promijeniti smjer. Nemojmo ubiti kravu zbog jedne šnicle. To nam se događa zadnja dva tjedna”, govori spominjući i dopis koji je stigao iz turističkog sektora u kojemu kažu da turisti ne očekuju neke velike zabave i druženja te da se toga treba držati pa bi sezona mogla potrajat i do kraja listopada.


“Prošle godine nismo imali cjepivo, sad ga imamo. Mi smo danas cijepili 500 naših sugrađana i prošli smo onu brojku od 50 posto cijepljenih. Što se tiče stožera, moje mišljanja da je da do ponoći treba odobriti okupljanja uz covid potvrdu, nakon ponoći zabrana rada”, govori. Kaže i da treba lokalnim jedinicama omogućiti kažnjavanje onih koji se ne drže mjera. “Već danas krećemo s vrlo aktivnim mjerama, bit ćemo restriktivni i rigorozni, praštanja nema nikome”, kaže.

Govori i da je upozorio dubrovačke ugostitelje da ne smiju dopustiti da zbog jedne zabave naraste broj zaraženih. “Znamo što nas je prošle godine koštalo sezone. Koštali su nas noćni klubovi, to ovaj put ne smijemo dopustiti” govori Franković.

“Vjerujem da sve skupa treba i može završiti u razumnim satima, a to je po meni najdalje ponoć”, zaključuje

Komentari