Dubrovačka ravnateljica za javnost je bila na bolovanju, u stvarnosti je otišla u New York

I ravnateljica Gimnazije Dubrovnik Katarina Tolj otputovala je u New York na studijsko putovanje koje je organizirala Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja. To je potvrđeno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, iako su nam u toj školi prošlog tjedna rekli da je ravnateljica na bolovanju zbog gripe.

Naime, nakon otkrića da je dio ravnatelja otputovao iako je Udruga ravnatelja otkazala putovanje, tog dana kad su otišli u Ameriku, Inedy je zvao sve ravnatelje koji su bili na popisu za studijsko putovanje.

U tajništvu Gimnazije Dubrovnik tada su rekli da njihove ravnateljice Katarine Tolje nema na poslu.

“Već je dva tjedna na bolovanju, ima gripu”, kazali su nam.



Županija: Na godišnjem je, put je platila sama

Međutim, danas je stigao odgovor iz Dubrovačko-neretvanska županije u kojem stoji da je ravnateljica otišla u New York, ali da je put platila sama.

“Županija nije zaprimila zahtjev Gimnazije Dubrovnik za financiranje stručnog usavršavanja ili bilo kakvog drugog puta u SAD za ravnateljicu Katarinu Tolj. Put na koji se referirate u upitu nije bio tema dnevnog reda na Školskom odboru koji mora dati odobrenje za svaki veći iznos koji se izdvaja iz školskih sredstava. Prema informacijama s kojima raspolažemo ravnateljica je u New York pošla za vrijeme svog godišnjeg odmora, a troškove puta snosi sama”, stoji u odgovoru Dubrovačko-neretvanske županije.

Za javnost je bila na bolovanju, u stvarnosti je otišla u New York

Dakle, prvo je za javnost bila na bolovanju, potom je ipak potvrđeno da je u New Yorku, ali da je za to putovanje uzela godišnji odmor.

Budući da se Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja pravdala da je ovdje riječ o studijskom putovanju na kojemu će posjetiti američke škole i njujorški Odjel za obrazovanje, zanimljivo je da je ravnateljica za takav “službeni put” uzela godišnji odmor.

Za kraj još jednom podsjetimo da su ravnatelji ovaj “službeni put” pravdali kao stručno usavršavanje, iako je otkriveno da će na tom putovanju posjetiti samo jednu školu, dok će ostatak vremena provesti u klasičnom turističkom obilasku grada u koji je uključeno i krstarenje, shopping izlet u New Jersey, odlazak na misu u hrvatsku župu, druženje s franjevcima, večere, piše Index.

Komentari