DUBOKE PODJELE U PARTIJI Konačan sukob SDP-ovaca ostavljen je za subotnju sjednicu Glavnog odbora stranke

SDP s novim šefom Grbinom tone sve dublje u glib pobune i svađa. Ono što je s drugima radio Bernardiću, sada se događa i njemu – oporbu ima u klubu zastupnika.

U SDP-u i dalje vjetrovi podjela. Prve kadrovske poteze odbili su saborski zastupnici.

“Ja se samo nadam da neće biti treće sreće i da je ovo zadnji put da se gleda taj film“, rekao je Arsen Bauk na pitanje ponavlja li se povijest i boji li se da idu prema urušavanju.

Peđa Grbin prvi je predsjednik kojemu su zastupnici okrenuli leđa. Ni on ne skriva da ima problema.



“Mi imamo problema, ali svoje probleme rješavamo, a ne trpamo ih pod tepih. Bolji je kontinuitet problema koji se rješavaju, nego kontinuitet nerješavanja korupcije”, objavio je na Facebooku.

“Poraz, pobjeda, ne bih govorila u tim okvirima”, rekla je danas Sabina Glasovac. Na pitanje je li riječ o lošem početku, kaže: “Ovisi s koje strane se gleda”.

Glasovac tako do daljnjega neće biti SDP-ova potpredsjednica Hrvatskog Sabora. Zapravo, ostanu li klub i predsjednik posvađani, HDZ-ova većina će odlučivati.

“To se nikada nije dogodilo i mislim da se nikada to ni neće dogoditi”, smatra Glasovac. Zlatko Komadina predao je Grbinu stranku i povukao se u Rijeku.

“Moj SDP nije baš dobro krenuo i mislim da nije dobro ne razgovarati”, kaže Komadina.

HDZ očito uživa u nastavku sukoba u SDP-u i nemaju namjeru udovoljiti Grbinovim idejama dok one ne dobiju zeleno svjetlo kluba SDP-a.

“Mi nismo partijska država. Stranke ne mogu predlagati niti zakone niti bilo koje druge odluka”, rekao je Branko Bačić.

Novi predsjednik mora se povući do Glavnog odbora. Odgađa imenovanje svojih ljudi na mjesta potpredsjednika Sabora ili odbora. “Stranka ne može imati dva predsjedništva i dva glavna odbora, jednu na Markovu trgu, drugu na Ibleru“, kaže Bauk.

Novo vodstvo SDP-a uzda se u još nešto. “Jamčim vam da tamo ne nedostaje zdravog razuma”, kaže Glasovac,

Davor Bernardić sinoć je od predsjednika stranke neizravno prokazan kao vođa oporbe. “Ne, ovo nije moj poraz, ovo je pljuska koju su dobili članice i članovi SDP-a”, rekao je Grbin. Možda nije u izbornoj noći čuo poruku svog prethodnika. “I da imaju najmanje onoliko podrške koliko sam ja imao u svom radu”, rekao je tada Bernardić.

Konačan sukob SDP-ovaca ostavljen je za subotnju sjednicu Glavnog odbora stranke.

Komentari