DRŽAVA POČELA HRANITI NAROD NA BANIJI Evo kako to izgleda

Prema fotografiji s Twittera, čini se kako državna tvrtka Pleter nije u stanju preuzeti kuhanje toplih obroka na Baniji na onoj razini kako su to volonterski činili kuhari i ugostitelji

U ponedjeljak je državna tvrtka Pleter preuzela pripremu toplih obroka na potresom razorenoj Baniji. Predsjednik uprave Pleter usluga Marijan Mareković potvrdio je kako je tvrtka angažirana od prvog dana nakon potresa, iako su dosad u mobilnim kuhinjama na otvorenom i u djelomično oštećenim školama kuhali volonteri diljem Hrvatske.

“Pleter je već na sam dan potresa u utorak navečer, odnosno od srijede ujutro počeo pripremati obroke u vojarni za potrebe vojske i civile, među kojima su bili i ljudi koji su bili smješteni u domu za starije, a bili su na privremenom smještaju u vojarni”, rekao je Mareković.

Dodao je kako su u ponedjeljak isporučili 7000 toplih i 5000 suhih obroka, a takav je plan i za utorak. Istaknuo je kako tvrtka ima svoje godišnje ugovore s dobavljačima kojima osiguravaju namirnice za prehranu. Angažman volontera kratko je komentirao, rekavši da je to vjerojatno odluka Stožera.



I dok su ugostitelji, zaposleni i nezaposleni kuhari iz cijele zemlje u protekla dva tjedna osiguravali i po 15.000 toplih obroka dnevno s različitim namirnicama skupljenima donacijama, čini se kako država ne može pratiti taj tempo. Naime, tviteraš Nenad Ljubić podijelio je fotografiju toplog obroka kojeg je, kako kaže, iz državne kuhinje dobila njegova kolegica iz Sunje.

“Obrok iz državne kuhinje. Ne, nije šala, sad stiglo s terena”, napisao je u opisu fotografije.

Na fotografiji se vidi riža s kukuruzom, graškom, mrkvom i mesom poslužena na tanjuriću od stiropora, a u čaši se nalazi nešto nalik na ukiseljenu miješanu salatu. Odmah su zaredali komentari onih koji su vidjeli menu Pletera.

“Jadni ljudi, takav obrok na toj zimi, veli moj suprug da bog da da takve obroke serviraju u Saboru”, “Izgleda kao ‘ostanjki’ od raznih jela, sramota!”, “Malo vuče na bljuvotinu nilskog konja. To i u bolnicama obožavaju spremat’”, “Pa nije loše iskoristit neugodno sa korisnim i skinit koje kilo”, “Pleter dijeta”, “I to pleter naplaćuje 30 kn….”, “Ali Pleter tako domoljubno zvuči. Dobro kaže pjesma:”Nek te hrani kora kruva.” Eto, ostvaruje se san hrvatskog naroda”, samo su neki od komentara zgroženih korisnika Twittera, prenosi Net.hr.

Komentari