Društvenim mrežama kruže snimke iživljavanja nad djevojkom s intelektualnim poteškoćama

Pixabay

Snimke brutalnog iživljavanja nad djevojkom s intelektualnim poteškoćama šire se društvenim mrežama. Djevojku (18) su maloljetnici pozvali na druženje na igralište, a zatim se na njoj brutalno iživljavali. Pojedi to, to je fino, govorili su nudeći joj izmet s poda. Nesretnica je uzela izmet i strpala ga u usta, a zatim gotovo povratila.

Sve to popratila je salva smijeha i podrugivanja. Na drugoj snimci natjerali su je da u usta ugura grančicu drveta kako bi se ispovraćala, no nije uspjela.

“Ma nemoj to snimati, nije zanimljivo kad se ne može ispovraćati. Pljuvati svatko može” sugerirala je zlostavljačica dječaku koji je sve to snimao. Na trećem videu djevojku s teškoćama tjeraju da jede lišće.

Djevojka je polaznica škole za djecu s intelektualnim teškoćama u središnjoj Hrvatskoj. Jedva je punoljetna, no intelektualno je na razini djeteta i vjerojatno nije bila svjesna što od nje traže.



‘To nisu snimke iz naše škole’

Na upit novinara reagirao je i ravnatelj škole.

“Taj se događaj nije dogodio u našoj ustanovi. Nisam obaviješten o snimci niti o sadržaju koji djeca dijele na društvenim mrežama. Djevojčica je pod pojačanim nadzorom. Takvo ponašanje nije dopušteno u našoj ustanovi. Mi odgovaramo za dijete kad je unutar ustanove. Svi su pod konstantnim nadzorom” rekao je ravnatelj za 24 sata.

Komentari