Drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u

Igor Soban/PIXSELL

Nakon prvoga prošle subote, održat će se drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP-ovim lokalnim organizacijama. Najzanimljiviji će biti izbori za predsjednika zagrebačke organizacije. Profesor radnog prava sa zagrebačkog Pravnog fakulteta Viktor Gotovac, kojeg se smatra kandidatom sadašnjega vodstva, u prvom je krugu osvojio 524 glasa, a njegov protukandidat Matej Mišić, koji je blizak struji Davora Bernardića, 261 glas.

U subotu, 27. studenog, održan je prvi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u, na kojem su birani predsjednici, potpredsjednici te članovi predsjedništava općinskih, gradskih i županijskih organizacija.

Nakon prvog kruga unutarstranačkih izbora predsjednik SDP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostaje Ranko Ostojić, a predsjednik SDP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji ostaje Siniša Hajdaš Dončić. Predsjednik SDP-a u Zagrebačkoj županiji i dalje će biti Mihael Zmajlović, u Varaždinskoj županiji saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, u Istarskoj županiji gradonačelnik Umaga Vili Basanese, u Požeško-slavonskoj Mitar Obradović, a u Sisačko-moslavačkoj županiji Kristina Ikić Baniček.

Novoizabrani predsjednici županijskih organizacija su Ivica Lukanović u Primorsko-goranskoj županiji, Jure Zubčić u Zadarskoj županiji, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Krešimir Čulinović u Ličko-senjskoj županiji, Mario Vučinić u Brodsko-posavskoj županiji, Sanja Bježančević u Osječko-baranjskoj županiji, Goran Heffer u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Tomislav Golubić u Koprivničko-križevačkoj županiji te Dalibor Domitrović u Karlovačkoj županiji. U drugom krugu izbora birat će se predsjednik SDP-a u Šibensko-kninskoj županiji između Karla Klarina i Ivana Rajića.


Kako javlja HRT u prvom krugu izabrani su i predsjednici gradskih organizacija. Novi predsjednik SDP-a u Rijeci postao je riječki gradonačelnik Marko Filipović, u Osijeku Milan Blagojević, a u Splitu Damir Barbir.

 

Komentari