Dretar Drele: Zašto Kajtaziju smeta segregacija u Međimurju, no ne i u Vukovaru?

screenshot

Saborski zastupnik Davor Dretar zvani “Drele” osvrnuo se na izjave saborskog zastupnika romske manjine Veljka Kajtazija.

Dretar napominje kako je protiv segregacije te kako smatra da je “jedini ispravni način uključivanja u zajednicu i ravnopravnog življenja” i “zajedničko odrastanje od samih početaka života”.

No, upitao je preko Facebooka, “Zašto Vas, gospodine Kajtazi, jednako tako ne smeta kada u Vukovaru srpska djeca pohađaju posebnu nastavu, pa čak i uče po posebnom školskom programu?”.

Tvrdi kako Veljka Kajtazija i Milorada Pupovca “nije briga za suživot” već da im je “zadatak držati većinu HDZ-u, te istrgovati što se više može”.



Objavu prenosimo u cijelosti.

“Nakon tragičnih događanja u Međimurju, pozornost javnosti ponovno je usmjerena na način života romske zajednice u tom dijelu Hrvatske. Saborski zastupnik gospodin Veljko Kajtazi upozorio je na segregaciju romske djece, navodeći da u ponekim školama mali Romi pohađaju posebne, samo njima namijenjene školske smjene. Apsolutno sam suglasan, segregaciji nema mjesta, jedini ispravni način uključivanja u zajednicu i ravnopravnog življenja i jest zajedničko odrastanje od samih početaka života.

No, dozvolite da pitam gospodina Kajtazija: pripadnik ste liste nacionalnih manjina u Saboru, i u koaliciji ste sa HDZ-om Andreja Plenkovića. Zašto Vas, gospodine Kajtazi, jednako tako ne smeta kada u Vukovaru srpska djeca pohađaju posebnu nastavu, pa čak i uče po posebnom školskom programu???

Zastupnici Domovinskog pokreta više su puta upozoravali na taj problem, tvrdeći da se netrpeljivost rađa iz razdvojenosti, da se mržnja rađa kada nekoga ne poznajemo dovoljno.
Ali, gospodine Kajtazi, Vas kao niti gospodina Pupovca, u stvari nije briga za suživot, za normalno i dostojanstveno odrastanje naših najmlađih, ma koje nacionalnosti, vjeroispovijesti ili boje kože bili.

Vaš je zadatak držati većinu HDZ-u, te istrgovati što se više može, pa ako za pokoju tisuću kuna više treba jednu segregaciju napadati, a drugu braniti – za Vas obojicu u tome nema nikakvog problema!!!

I to je pravo, istinsko i neobranjivo lice Vaše politike!”, stoji u objavi.

Komentari