DRESS CODE U SABORU Pavliček: ‘Ne možeš doći kao na plažu ili kao da ideš na svinjokolju’

Cropix/Goran Mehkek

Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček bio je gost N1 Studija uživo.

Suverenisti su prigovorili zbog dress codea zastupnika u Saboru, posebno što se tiče zastupnika platforme Možemo.

“Nemamo mi problem s odijevanjem zastupnika, smatramo da Hrvatska ima tisuće bitnijih problema. Sabor je institucija koja postoji nekoliko stoljeća. Tu su najbitniji saborski govori održani. Mislim da svaka institucija, prigoda, protokol i događanje zahtijeva određenu vrstu odijevanja. Sigurno nećete ići na vjenčanje u kratkim hlačama i na sahranu, zna se neki kodeks odijevanja”, rekao je.

Kaže da je činjenica da zastupnicima nitko od službenih osoba nije prigovarao zbog takvog odijevanja, ali da se određene stvari mogu mijenjati.



“Sabor nema donesen dress code i ja ću uputiti Predsjedništvu Sabora zahtjev da se donese odluka o kodeksu odijevanja jer se radi o povijesnoj instituciji koja zahtijeva prikladno odijevanje”, ističe.

Slaže se da odijelo ne čini čovjeka, ali ističe da je neprikladno doći u Sabor u startasicama.

“Slažem se da odijelo ne čini čovjeka, ali ne možete doći u startasicama u Sabor. Ne možete doći kao Sandra Benčić za govornicu sa sunčanim naočalama kao da ste na plaži. Ne možete doći zasukanih rukava, kao da ideš na svinjokolju. Zna se neki red. Mi smo svi prolazni u tom Saboru, a taj Sabor je ipak jedna važna institucija”, rekao je.

“Dolaze u tenisicama, dolaze u zasukanim rukavama, u majicama bez rukava, dolaze za saborsku govornicu sa sunčanim naočalama na glavama. Treba poštivati instituciju u kojoj se nalaze. Za posjetitelje Sabora piše da ne bi trebali dolaziti u kratkim hlačama i šlapama. Saborska straža, konobari i spremačice su svi obučeni od glave do plate, a saborski zastupnici se ne mogu obući kako Bog zapovijeda”, dodao je Pavliček.

 

Komentari