Dražen Jelenić postao mason na nagovor poznatog menadžera

Cropix

Uskoro bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić bit će smijenjen zbog članstva u masonskoj loži, a portal Danica doznaje tko ga je ubacio u tu tajnovitu i moćnu organizaciju.

Riječ je o predsjedniku uprave Belupa Hrvoju Kolariću, koji je u to vrijeme bio član i Veliki majstor u Gabrićevoj masonskoj loži Veliki orijent Hrvatske. Kako doznajemo, Jelenić je primljen upravo na Kolarićev nagovor i preporuku.

Izvori portala otkrivaju kako su Kolarić i Jelenić dugogodišnji prijatelji, znaju se još iz Kolarićevih studentskih dana jer su živjeli u istoj zgradi u Zagrebu. Dvije obitelji redovito ljetuju zajedno na moru i čvrsto su povezani prijateljstvom.

Jelenić je priznao kako je među slobodne zidare pozvan početkom ožujka 2018. godine. No, već u listopadu iste godine s još nekoliko članova odlučuje napustiti Veliki orijent Hrvatske.



Nakon otkrića da je mason, Hrvoje Kolarić u Belupu se među kolegama, tako se priča u kompanijskim krugovima, opravdavao kako on više nije član Gabrićeve masonske lože. Navodno je bio u skupini s Jelenićem koja je osnovala svoju ložu.

Veliki orijent Hrvatske ima je četiri podorganizacije, odnosno Stupa. Na čelu jednog od njih, i to kao mason najvišeg 33. stupnja, bio je Hrvoje Kolarić kao Veliki majstor Stupa ljepote.

U Hrvatskoj, prema neslužbenim informacijama, trenutačno djeluje sedam slobodnozidarskih organizacija, ali samo tri su službeno registrirane kao masonske udruge građana. Kojoj od njih danas pripadaju Jelenić i Kolarić, nije poznato, piše portal Danica.

Komentari