DRAMA U ZAGREBU! Dojave o bombama na više lokacija, pirotehničari na terenu

Marko Todorov/Cropix

U nedjelju ujutro stiglo je više dojama u Zagrebu: Za City Centar One East, malo nakon toga i za Garden Mall u Dubravi i Family Mall na Jankomiru. Pirotehničari su na terenu. Neki centri su otvoreni.

Nedugo nakon što su pirotehničari pregledali City Center na Žitnjaku i Family Mall na Jankomiru, stigle su nove dojave o bombama. Ovaj put evakuirana je Arena Zagreb. Ljudi stoje ispred i čekaju, javljaju 24sata.

Designer Outleta kod IKEE također je evakuiran zbog dojave o bombi. Policija je u međuvremenu poslala priopćenje da je zaprimila više dojava o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama na više lokacija.

24sata pišu da su prema neslužbenim informacijama, pirotehničari pregledali City Center One na Žitnjaku i nisu utvrdili da je unutra bomba. Centar bi se trebao uskoro ponovno otvoriti.



Ista stvar je i s Family Mallom na Jankomiru, ni tamo policija i pirotehničari nisu našli eksplozivne naprave i zaposlenici se već vraćaju na svoja mjesta te će centar vrata otvoriti kupcima.

Svi posjetitelji City Centra One East u Zagrebu u nedjelju ujutro pozvani su preko razglasa da napuste centar, javlja Index.

“Upravo se prazni City centar East, na razglas mole sve posjetitelje da bez panike napuste Centar”, kazao je za portal jedan od posjetitelja tog centra. Kako javlja portal, posjetitelji Designers Outleta kod Ikee također su pozvani da napuste područje.

Policija je potvrdila da imaju tu informaciju te su pozvali građane da ne paničare.

Posjetitelj Garden Malla potvrdio je za 24sata evakuaciju.

Na razglasu su rekli ljudima da mirno napuste centar: “Evakuirani smo svi iz Garden Malla. Policija trenutno stoji na ulazu u centar”.

Podsjetimo, nedavno su zbog dojave o bombi bili evakuirani i Arena Centar te Avenue Mall, a obje dojave bile su lažne.

S nizom lažnih dojavama o postavljenim bombama bore se i u Srbiji i Bosni i Hercegovini, a osim javnih i komercijalnih mjesta, tamo su često meta i škole.

 

Komentari