DRAMA U MEĐIMURJU Maloljetnica sjekirom nasrnula na socijalne radnice

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U Kotoribi u Međimurskoj županiji napadnute su dvije djelatnice Centra za socijalnu skrb iz Preloga. Prema neslužbenim informacijama, incident se dogodio u petak prilikom smještaja malodobne djece, piše Direktno.hr

Jedno od njih, maloljetnica stara 16 godina nasrnula je sjekirom na socijalne radnice u dobi od 26 i 46 godina, koje su uspjele pobjeći. Oštećeno je službeno vozilo u kojem su djelatnice Centra stigle u naselje. Razbijeno je staklo. Policija istražuje slučaj prisile prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari, za koje će podnijeti prijave Državnom odvjetništvu za mladež.

“Ovo je rezultat ovako zastarjelog, krivo postavljenog sustava koji ne štiti djecu, gdje stručni radnici već desetljećima kompenziraju nedovoljno stručnih radnika, nedovoljno smještajnih kapaciteta, kapaciteta za rad na terenu i nikad uspostavljenu kvalitetnu međuresornu suradnju na zaštiti djece i ranjivih skupina stanovništva”, komentar je jedne socijalne radnice koja je pozvala kolege da se aktivno uključe u kampanju “Stop gaženju socijalnih radnika”.

 



Komentari